Рецепт Апельсиновий джем на зиму фото

Апельсиновий джем на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі , Фрукти , Апельсин , Кабачок
Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок , На святковий стіл , Масляна
Джеми , Заготовки
Кількість порцій: 10
Час приготування: 35 хв.

Такий ароматний яскравий джем - чудова добавка до сніданку. А варити його просто. Дивимося рецепт і записуємо.

Опис приготування:

Апельсиновий джем будемо варити з кабачками! Несподівано і дуже смачно. Спробуйте!

  • Кабачки - 1, 5 кілограма
  • Апельсин - 3 штуки
  • Цукор - 1, 5-2 склянки
  • Бадьян - 2 штуки
  • Обкладинка - 1 штука
апельсиновий джем на зиму - фото крок 1
Апельсини вимити. Зняти цедру. Очистити від шкірки. М'якоть нарізати кубиком.
апельсиновий джем на зиму - фото крок 2
Кабачки очистити від шкірки. Видалити повністю насіння. Нарізати кубиками.
апельсиновий джем на зиму - фото крок 3
Засипати кабачки цукром і поставити на вогонь.
апельсиновий джем на зиму - фото крок 4
Варіть кабачки разом з м'якоттю апельсина (без цедри) близько 10 хвилин. Кабачки дадуть сік. Цей сік потрібно уварити.
апельсиновий джем на зиму - фото крок 5
Додайте цедру апельсина.
апельсиновий джем на зиму - фото крок 6
Додайте бадьян і корицю. Варіть 3 хвилини. Вийміть спеції з джему. Тривалість перебування спецій в джемі залежить від вашого ставлення до бадьяном і кориці. Тут справа смаку.
апельсиновий джем на зиму - фото крок 7
Уварите джем до густоти. Занурювальним блендером збийте все до однорідності.
апельсиновий джем на зиму - фото крок 8
Розкладіть по банках і закатати. Баночки потрібно попередньо простерилізувати.
апельсиновий джем на зиму - фото крок 9
Подайте до столу.

Схожі рецепти