Апельсиновий джем на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Такий ароматний яскравий джем - чудова добавка до сніданку. А варити його просто. Дивимося рецепт і записуємо.
Апельсиновий джем будемо варити з кабачками! Несподівано і дуже смачно. Спробуйте!
- Кабачки - 1, 5 кілограма
- Апельсин - 3 штуки
- Цукор - 1, 5-2 склянки
- Бадьян - 2 штуки
- Обкладинка - 1 штука
Апельсини вимити. Зняти цедру. Очистити від шкірки. М'якоть нарізати кубиком.
Кабачки очистити від шкірки. Видалити повністю насіння. Нарізати кубиками.
Засипати кабачки цукром і поставити на вогонь.
Варіть кабачки разом з м'якоттю апельсина (без цедри) близько 10 хвилин. Кабачки дадуть сік. Цей сік потрібно уварити.
Додайте цедру апельсина.
Додайте бадьян і корицю. Варіть 3 хвилини. Вийміть спеції з джему. Тривалість перебування спецій в джемі залежить від вашого ставлення до бадьяном і кориці. Тут справа смаку.
Уварите джем до густоти. Занурювальним блендером збийте все до однорідності.
Розкладіть по банках і закатати. Баночки потрібно попередньо простерилізувати.
Подайте до столу.