Рецепт Апельсиновий компот на зиму фото

Апельсиновий компот на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Фрукти , Апельсин
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Заготовки , Напої , Компоти
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Смачний і корисний напій, освіжаючий влітку і вітамінний на зиму. Компот з апельсинів не залишить байдужим ні дорослого, ні дитини.

Опис приготування:

Цей простий рецепт зможе порадувати ваших близьких або гостей оригінальним і корисним напоєм. За смаком такий компот нагадує ароматний цитрусовий сік, вітамінів в ньому не мало і він просто незамінний для зимового столу. Приготувати компот з апельсинів на зиму не складно, та й за часом і бюджету не надто витратно. Варити цей ароматний зиязикай напій можна так само як мікс, з додаванням яблук, малини, смородини або вишні. Кислі та напівкислі ягоди і фрукти просто чудово поєднуватимуться з апельсинами.

  • Апельсин - 4 штуки
  • Цукор - 450 грам
  • Вода - 1, 8 L
апельсиновий компот на зиму - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
апельсиновий компот на зиму - фото крок 2
Апельсини ретельно вимийте і зніміть з них цедру.
апельсиновий компот на зиму - фото крок 3
Далі, наріжте апельсини кружальцями, товщиною близько 1 см. Акуратно очистіть від шкірки.
апельсиновий компот на зиму - фото крок 4
Складіть апельсини в стерилізовані банки.
апельсиновий компот на зиму - фото крок 5
Окремо закип'ятити воду, додайте до неї цукор і зняту цедру. Проваріть сироп 10-15 хвилин, A I штам. Цедра виконала всі свої функції, вона нам більше не потрібна.
апельсиновий компот на зиму - фото крок 6
Гарячим процідженим сиропом залийте апельсини в банках. Чи не закочуючи, а лише прикривши зверху стерилізованими кришками, залиште для настоювання на 1-1, 5 годину.
апельсиновий компот на зиму - фото крок 7
Потім сироп знову злийте і повторно доведіть до кипіння.
апельсиновий компот на зиму - фото крок 8
Залийте фрукти і закатати банки кришками. Компот з апельсинів на зиму готовий.
апельсиновий компот на зиму - фото крок 9
Зберігається така консервація в прохолодному місці. Приємних заготовок!

Схожі рецепти