Полуничний компот на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3
Час приготування: 19 г. 0 хв.
Прийшов час заготівлі на зиму різних консервацій. Хочу поділитися з вами простим рецептом полуничного компоту на зиму. Цей напій неймовірно практичний, адже його можна пити круглий рік.
Опис приготування:
Приготуємо полуничний компот на зиму в домашніх умовах. Промиваємо ягоди і розкладаємо їх по стерилізованих трилітровим банкам, засипаємо в банки цукор і заливаємо окропом. Закочує банки кришками і перевертаємо на добу, укутавши їх в ковдру. Далі зберігаємо компот в прохолодному місці. Хай щастить!
- Полуниця - 2, 5 склянки
- Цукор - 1, 5 склянки
- Вода - За смаком
Полуницю потрібно перебрати і ретельно промити.
Стерилізовані трилітрові банки наповнюємо полуницею на 1/3 частини.
Засипаємо полуницю цукром.
Заливаємо ягоди до верху окропом і закочує кришками. Струшуємо кожну банку.
Переверніть банки догори дном і укутайте ковдрою. Через добу поставте компот в темне і прохолодне місце для зберігання.
Смачного!