Рецепт Полуничний джем на зиму фото

Полуничний джем на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Полуниця
Рецепти без шкоди
Для дітей , На святковий стіл
Джеми , Заготовки
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Натуральний полуничний джем на зиму, який готується без використання цукру. Замінником виступаємо концентрований яблучний сік, що робить цей джем на 100% корисним. Обов'язково спробуйте!

Опис приготування:

Приготуємо полуничний джем на зиму в домашніх умовах. Перебираємо і моєму полуницю. Потім висипаємо її в каструлю, долив яблучний сік і сік половини лимона. Варимо джем на максимальному вогні приблизно 30 хвилин, помішуючи і видаляючи піну. В кінці додаємо агар-агар, розведений у воді. Готовий джем розливаємо по стерилізованим баночках і закриваємо їх кришками. Перевертаємо до повного охолодження, після чого переносимо джем в прохолодне і темне місце для зберігання. Хай щастить!

  • Полуниця - 2 кілограма
  • Яблучний сік - 200 мілілітрів (концентрований)
  • Pudra якщо-якщо - 8 грам
  • Лимонний сік - За смаком
полуничний джем на зиму - фото крок 1
Полуницю потрібно перебрати і ретельно промити. Потім перекладіть ягоди у велику каструлю, долийте яблучний сік і лимонний сік. Поставте каструлю на вогонь на кілька хвилин.
полуничний джем на зиму - фото крок 2
Додаємо вогонь до максимуму і варимо, постійно помішуючи. Варимо приблизно півгодини, знімаючи піну.
полуничний джем на зиму - фото крок 3
У невеликій кількості холодної води розчиняємо агар-агар. Вливаємо суміш до джему, перемішуємо і варимо ще 3 хвилини.
полуничний джем на зиму - фото крок 4
Наповнюємо стерилізовані банки джемом, закриваємо їх кришками і перевертаємо до повного охолодження.
полуничний джем на зиму - фото крок 5
Джем може зберігається в прохолодному місці близько 12 місяців. Смачного!

Схожі рецепти