Рецепт Полуничний джем на зиму фото

Полуничний джем на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Полуниця
Рецепти без шкоди
Для дітей, На святковий стіл
Джеми, Заготовки

Натуральний полуничний джем на зиму, який готується без використання цукру. Замінником виступаємо концентрований яблучний сік, що робить цей джем на 100% корисним. Обов'язково спробуйте!

Приготуємо полуничний джем на зиму в домашніх умовах. Перебираємо і моєму полуницю. Потім висипаємо її в каструлю, долив яблучний сік і сік половини лимона. Варимо джем на максимальному вогні приблизно 30 хвилин, помішуючи і видаляючи піну. В кінці додаємо агар-агар, розведений у воді. Готовий джем розливаємо по стерилізованим баночках і закриваємо їх кришками. Перевертаємо до повного охолодження, після чого переносимо джем в прохолодне і темне місце для зберігання. Хай щастить!

  • Полуниця - 2 кілограма
  • Яблучний сік - 200 мілілітрів (концентрований)
  • Pudra якщо-якщо - 8 грам
  • Лимонний сік - За смаком
полуничний джем на зиму - фото крок 1
Полуницю потрібно перебрати і ретельно промити. Потім перекладіть ягоди у велику каструлю, долийте яблучний сік і лимонний сік. Поставте каструлю на вогонь на кілька хвилин.
полуничний джем на зиму - фото крок 2
Додаємо вогонь до максимуму і варимо, постійно помішуючи. Варимо приблизно півгодини, знімаючи піну.
полуничний джем на зиму - фото крок 3
У невеликій кількості холодної води розчиняємо агар-агар. Вливаємо суміш до джему, перемішуємо і варимо ще 3 хвилини.
полуничний джем на зиму - фото крок 4
Наповнюємо стерилізовані банки джемом, закриваємо їх кришками і перевертаємо до повного охолодження.
полуничний джем на зиму - фото крок 5
Джем може зберігається в прохолодному місці близько 12 місяців. Смачного!

Схожі рецепти