Полуничний джем на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Натуральний полуничний джем на зиму, який готується без використання цукру. Замінником виступаємо концентрований яблучний сік, що робить цей джем на 100% корисним. Обов'язково спробуйте!
Приготуємо полуничний джем на зиму в домашніх умовах. Перебираємо і моєму полуницю. Потім висипаємо її в каструлю, долив яблучний сік і сік половини лимона. Варимо джем на максимальному вогні приблизно 30 хвилин, помішуючи і видаляючи піну. В кінці додаємо агар-агар, розведений у воді. Готовий джем розливаємо по стерилізованим баночках і закриваємо їх кришками. Перевертаємо до повного охолодження, після чого переносимо джем в прохолодне і темне місце для зберігання. Хай щастить!
- Полуниця - 2 кілограма
- Яблучний сік - 200 мілілітрів (концентрований)
- Pudra якщо-якщо - 8 грам
- Лимонний сік - За смаком
Полуницю потрібно перебрати і ретельно промити. Потім перекладіть ягоди у велику каструлю, долийте яблучний сік і лимонний сік. Поставте каструлю на вогонь на кілька хвилин.
Додаємо вогонь до максимуму і варимо, постійно помішуючи. Варимо приблизно півгодини, знімаючи піну.
У невеликій кількості холодної води розчиняємо агар-агар. Вливаємо суміш до джему, перемішуємо і варимо ще 3 хвилини.
Наповнюємо стерилізовані банки джемом, закриваємо їх кришками і перевертаємо до повного охолодження.
Джем може зберігається в прохолодному місці близько 12 місяців. Смачного!