Рецепт Полуничний джем без цукру фото

Полуничний джем без цукру
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Полуниця
Рецепти без шкоди
Для дітей, На святковий стіл
Джеми, Заготовки

Найголовніша фішка цього рецепта полягає в тому, що вариться полуничний джем без цукру. Готується джем досить просто і на смак виходить дуже навіть. І не такий калорійний - без цукру адже!

Готується полуничний джем без цукру. Цукор замінює натуральний мед, який в сто разів корисніший і смачніший звичайного цукру. Готується полуничний джем досить швидко. В цілому на приготування йде годину часу, а виходить полуничного джему із зазначених інгредієнтів близько 5-6 пластикових баночок або близько 8 пластикових стаканчиків. Дуже люблю цей рецепт і постійно звертаюся до нього, і вам теж раджу спробувати приготувати полуничний джем без цукру за моїм рецептом і відписатися, що вийшло. Вдалого приготування!

  • Полуниця - 2700 грам
  • Мед - 4 склянки
  • Яблука - 2 штуки
  • Сік лимона - 3 Ст. Ложки
полуничний джем без цукру - фото крок 1
Полуницю складаємо в друшляк і гарненько промиваємо під проточною водою. Потім даємо воді стекти.
полуничний джем без цукру - фото крок 2
Потім у полуниці зрізаємо плодоніжки, а також місця, які прогнили, не дозріли або пом'ялися.
полуничний джем без цукру - фото крок 3
Ягоди подрібнюємо в блендері до однорідної маси.
полуничний джем без цукру - фото крок 4
Повинна вийти ось така красива маса.
полуничний джем без цукру - фото крок 5
Переливаємо масу в каструлю. Додаємо до неї мед і тертої яблуко (без шкурки) і доводимо до кипіння на середньому вогні. Потім зменшуємо вогонь. Джем повинен злегка кипіти близько 15 хвилин. За цей час джем повинен трохи загуснути.
полуничний джем без цукру - фото крок 6
Під час варіння утворюється піна, її слід знімати.
полуничний джем без цукру - фото крок 7
Потім джем розливаємо по контейнерах, повністю охолоджуємо при кімнатній температурі і потім прибираємо в морозилку.
полуничний джем без цукру - фото крок 8
У морозильнику полуничний джем може зберігатися до 6 місяців. Під час використання варення, зберігайте його в холодильнику. Термін придатності джему скорочується до 2-3 тижнів. Приємного!

Схожі рецепти