Полуничний джем без цукру
(покроковий рецепт з фото)
Найголовніша фішка цього рецепта полягає в тому, що вариться полуничний джем без цукру. Готується джем досить просто і на смак виходить дуже навіть. І не такий калорійний - без цукру адже!
Готується полуничний джем без цукру. Цукор замінює натуральний мед, який в сто разів корисніший і смачніший звичайного цукру. Готується полуничний джем досить швидко. В цілому на приготування йде годину часу, а виходить полуничного джему із зазначених інгредієнтів близько 5-6 пластикових баночок або близько 8 пластикових стаканчиків. Дуже люблю цей рецепт і постійно звертаюся до нього, і вам теж раджу спробувати приготувати полуничний джем без цукру за моїм рецептом і відписатися, що вийшло. Вдалого приготування!
- Полуниця - 2700 грам
- Мед - 4 склянки
- Яблука - 2 штуки
- Сік лимона - 3 Ст. Ложки
Полуницю складаємо в друшляк і гарненько промиваємо під проточною водою. Потім даємо воді стекти.
Потім у полуниці зрізаємо плодоніжки, а також місця, які прогнили, не дозріли або пом'ялися.
Ягоди подрібнюємо в блендері до однорідної маси.
Повинна вийти ось така красива маса.
Переливаємо масу в каструлю. Додаємо до неї мед і тертої яблуко (без шкурки) і доводимо до кипіння на середньому вогні. Потім зменшуємо вогонь. Джем повинен злегка кипіти близько 15 хвилин. За цей час джем повинен трохи загуснути.
Під час варіння утворюється піна, її слід знімати.
Потім джем розливаємо по контейнерах, повністю охолоджуємо при кімнатній температурі і потім прибираємо в морозилку.
У морозильнику полуничний джем може зберігатися до 6 місяців. Під час використання варення, зберігайте його в холодильнику. Термін придатності джему скорочується до 2-3 тижнів. Приємного!