Бананові мафіни без цукру
(покроковий рецепт з фото)
Багато людей зараз рухаються по шляху здорового харчування. І я одна з них. Різкий перехід не підтримую, але деякі правила вношу. Наприклад, намагаюся споживати менше цукру. І це можливо!
Layfhak, яким я користуюсь не перший раз: знайдіть солодку заміну. Найчастіше їй виступають сухофрукти і ванілін. А якщо до цього додати фрукт, то ви навіть не зрозумієте, що випічка без цукру. Не вірите? Тоді обов'язково подивіться, як приготувати банановий хліб без цукру. Він чимось нагадує кекс, але структура більш повітряна.
- Кокосова олія - 120 мілілітрів
- Вода тепла - 120 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Йогурт жирний - 120 мілілітрів (без добавок)
- Банан - 3 штуки
- Фінік - 10 штук
- Яйце - 3 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванільний стручок - 1 штука
- Темний шоколад - 100 грам
1. Заздалегідь замочіть фініки в воді на 20 хвилин.
2. Поки сухофрукти наполягають, банани подрібніть виделкою.
3. В іншому посуді з'єднайте соду, розпушувач, сіль і борошно.
4. Потім вже м'які фініки очистіть від шкірки, а також дістаньте кісточки.
5. Далі фініки подрібніть в пюре разом з теплою водою.
6. В отримане пюре додайте ванілін.
7. Після цього розбийте в миску яйця. Додайте до них фінікове пюре.
8. Також додайте бананове пюре, олія, шоколад (поламаний або крапельками) і йогурт. Всипте борошняну суміш. Замішайте тісто.
9. Потім тісто розлийте по порційних формочках.
10 запікайте хліб 35 хвилин при 160 градусах в духовці. Все готово! Насолоджуйтесь!