Бананові мафіни з мигдалем
(покроковий рецепт з фото)
Банан - ідеальний фрукт для додавання у випічку. І навіть не в якості начинки, а саме складової тесту. Його в'язка солодка структура відмінно пов'язує між собою інгредієнти.
Я пропоную вам прочитати про те, як приготувати бананові маффіни з мигдалем. Вони виходять м'якими і в міру соковитими. Пшеничного борошна ні буде, замість неї горіхова крихта, яка дає незвичайний присмак і текстуру. Ще зверніть свою увагу на декор зверху. Він дуже простий, але вийшло красиво.
- Яйце - 2 штуки
- Банан - 3 штуки
- Цукор білий - 90 грам
- Мигдальні пелюстки - 270 грам
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
1. Горіхи подрібнити в дрібну крихту з допомогою комбайна. Пару пелюсток залиште.
2. Потім перемішайте горіхи з розпушувачем і сіллю.
3. Тим часом в блендері збийте банан (трохи м'якоті залиште для декору), корицю, цукор і яйця.
4. Далі всі інгредієнти замішати в рідке тісто.
5. У половину тіста додайте какао.
6. Тепер шарами викладіть по черзі шоколадне і звичайне тісто в формочки. Зверху розкладіть мигдаль і тонкі гуртки банана.
7. Випікайте маффіни протягом 30 хвилин при 170 градусах в духовці. Перед подачею вироби остудіть. Приємного чаювання!