Бананові мафіни
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите банани? Тоді бананові маффіни вам точно сподобаються. Вони ніжні і солодкі, з яскравим смаком і ароматом бананів. Запасіться паперовими формочками, стиглим бананом - і вперед на кухню!
Ставте маффіни тільки в добре розігріту духовку, тоді вони "вибухнуть" і стануть ще смачніше. Після охолодження можна полити їх глазур'ю або присипати цукровою пудрою, прикрасити вершковим кремом. Хай щастить! дивіться рецепт, як приготувати бананові маффіни, нижче.
- Банан - 1 штука
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукор - 75 грам
- Борошно пшеничне вищого ґатунку - 125 грам
- Яйце - 1 штука
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
Приготуйте продукти для маффінів. Відміряйте кількість цукру і борошна, відріжте шматочок масла. Якщо немає ваг, то кількість борошна потрібно приблизно 1, 5 склянки, стакан об'ємом 200 мл. Приступимо.
Банан натріть на тертці. Якщо він занадто м'який, то просто придушити його виделкою. Додайте цукор і яйце. З'єднайте інгредієнти.
Масло вершкове натріть на крупній тертці, можна додати масло кімнатної температури і ввести в тісто, як зручно.
Всипте просіяне борошно і розпушувач. Міксером або вилочкою доведіть тісто до однорідної м'якої консистенції.
Візьміть силіконові або антипригарні формочки, вкладіть паперові всередину, заповнити третю третину. Надішліть маффіни в духовку на 20 хвилин. Температура духовки - 180 градусів.
Бананові мафіни готові! Дайте їм повністю охолонути - і подавайте до чаю. Смачного!