Грушевий компот з корицею на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Взимку так хочеться ароматного домашнього компоту з соковитих літніх фруктів. Сам компот з груш запашний. Спробуйте додати до нього паличку кориці і отримаєте неймовірно смачний напій!
Компот з груш за цим рецептом буду варити без стерилізації, з додаванням лимонного соку і кориці. Якщо будете додавати мелену корицю, смак не зміниться, але компот вийде каламутним. Нижче дивіться, всі подробиці, як приготувати грушевий компот з корицею на зиму.
- Груші - 1 кілограм
- Вода - 2 L
- Цукор - 160 грам
- Лимон - 1 штука
- Обкладинка - 1 штука
Підготуйте необхідні інгредієнти. Груші вимийте. Простерилизуйте дві 1, 5 літрові банки і кришки.
Зваріть сироп з води і цукру. На дно кожної банки помістіть 1/2 палички кориці. Закладіть груші по плечики банки. Залийте гарячим сиропом. Прикрийте банки кришкою, дайте постояти 10 хвилин. Сироп злийте в каструлю, доведіть до кипіння, і знову залийте груші. Дайте постояти 10 хвилин.
Ще раз злийте сироп, влийте лимонний сік, доведіть до кипіння, залийте груші до верху банки. Якщо не вистачає сиропу, додайте окріп. Засукайте кришки і остудіть. Зберігайте в прохолодному місці.