Грушевий сік на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Відкриваючи взимку комору, приємно дістати баночку натурального домашнього соку, який приготовлений з якісних фруктів і без зайвих консервантів. Розповідаю, як приготувати грушевий сік на зиму.
Мій рецепт дуже простий, адже для приготування використовується соковижималка. Вам не знадобитися варити фрукти, а потім перетирати їх через сито. Якщо ви захоплюєтеся подібними соками, то можете зробити сік з різних сортів груші, із додаванням інших фруктів. Готовий сік зберігайте в коморі або в погребі.
- Груші - 3 кілограма
- Цукор - За смаком (якщо потрібно)
1. Груші вимийте гарненько, розріжте їх на 2 частини, видаліть насіння, хвостики і розрізати їх на шматочки.
2. Викладіть фрукти в соковижималку і отримаєте грушевий сік. Можете змішати його з цукром, якщо вам недостатньо солодощі.
3. Заздалегідь вимийте банки, витріть їх насухо, розлийте сік по банкам і помістіть їх в каструлю з киплячою водою, а на дно покладіть рушник. Простерилизуйте банки 20 хвилин.
4. Дістаньте банки і закупорьте їх, потім переверніть і укутайте в тепле, як тільки вони охолонули, приберіть їх в комору на зберігання.