Кавуновий сік на зиму
(покроковий рецепт з фото)
У сезон збору стиглих кавунів обов'язково підготуйте на зиму пару баночок кавунового соку, щоб і в студеное час насолоджуватися літнім ароматом і смаком, потягуючи солодкий кавуновий напій.
Щоб взимку насолодитися соком, необов'язково його купувати в магазині, консервацію можна приготувати буквально за 25 хвилин на своїй кухні. Зберігати її найкраще в прохолодному, темному місці. Інгредієнти вказані на банку обсягом 0, 5 L. Якщо ж ви розраховуєте закатати ємність 1 літр або 2 L, то збільшуйте норму інгредієнтів в кілька разів.
- Кавун - 1, 5 кілограма
- Цукор - 70 грам
- Сік лимонний - 1 Чайна ложка
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Кавун промийте і відріжте від ягоди необхідну частину. З 1, 5 кг. Кавуна виходить приблизно 0, 5 літра соку. Виріжте з шматка плода м'якоть, обов'язково видаліть з неї чорні і білі кісточки, щоб вони не потрапляли в напої. Помістіть її в чашу блендера.
Отпюріруйте м'якоть протягом 2-3 хвилин.
Перелийте отриманий кавуновий сік в каструлю, всипте цукор і влийте лимонний сік. Останній інгредієнт можна замінити двома пучками лимонної кислоти, вона ідеально відтіняє солодкість кавуна.
Помістіть ємність на плиту, доведіть до кипіння і відваріть протягом 5 хвилин. В цей же час ошпарьте банку і кришку окропом або простерилизуйте іншим зручним способом.
За бажанням видаліть з напою піну. Перелийте його в гарячу банку і відразу ж закрийте кришкою, яку закрутіть по різьбі або за допомогою ключа для консервації. Дайте заготівлі охолонути, а після перенесіть на місце зберігання: льох, підвал.
У зиязикай час розкрийте консервацію і насолодитеся ароматним кавуновим соком, загорненим влітку власноруч!