Грушевий компот
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Грушевий компот - свято для гурманів. Це дуже смачний напій, який вартий того, щоб його готувати постійно. Зустрічайте покроковий рецепт грушевого компоту на зиму на трилітрову банку!
Опис приготування:
Про користь груші відомо давно. Свої корисні властивості груша не втрачає і при термообробці, а навпаки, всі корисності потрапляють у воду, в результаті чого виходить не тільки дуже смачний і насичений компот, але і дуже корисний. У жарку пору він прекрасно втамує спрагу, а завдяки наявності вітамінів С, V1, А, РР він ще й додасть сил і енергії. Рецепт, як приготувати грушевий компот, дуже простий: фрукти миються, ріжуться на невеликі часточки і відправляються в окріп. Цукор додається за бажанням.
- Груші - 2 штуки (великі)
- Лимонна кислота - 1 грам
- Цукор - 120 грам
- Вода - 2 L
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Наберіть в невелику каструльку 2 літра води і поставте на вогонь, а тим часом помийте груші.
2. Поріжте груші на невеликі часточки.
3. Надішліть груші в киплячу воду. Як тільки вода знову закипить, додайте цукор і лимонну кислоту на кінчику ножа. Варіть хвилин 15, поки смак компоту не стане дуже насиченим.
4. Прохолодний компот. От і все, можна подавати!