Рецепт Грушевий компот фото

Грушевий компот
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Груша
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл
Заготовки, Напої, Консервація, Компоти

Грушевий компот - свято для гурманів. Це дуже смачний напій, який вартий того, щоб його готувати постійно. Зустрічайте покроковий рецепт грушевого компоту на зиму на трилітрову банку!

Про користь груші відомо давно. Свої корисні властивості груша не втрачає і при термообробці, а навпаки, всі корисності потрапляють у воду, в результаті чого виходить не тільки дуже смачний і насичений компот, але і дуже корисний. У жарку пору він прекрасно втамує спрагу, а завдяки наявності вітамінів С, V1, А, РР він ще й додасть сил і енергії. Рецепт, як приготувати грушевий компот, дуже простий: фрукти миються, ріжуться на невеликі часточки і відправляються в окріп. Цукор додається за бажанням.

  • Груші - 2 штуки (великі)
  • Лимонна кислота - 1 грам
  • Цукор - 120 грам
  • Вода - 2 L
грушевий компот - фото крок 1
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Наберіть в невелику каструльку 2 літра води і поставте на вогонь, а тим часом помийте груші.
грушевий компот - фото крок 2
2. Поріжте груші на невеликі часточки.
грушевий компот - фото крок 3
3. Надішліть груші в киплячу воду. Як тільки вода знову закипить, додайте цукор і лимонну кислоту на кінчику ножа. Варіть хвилин 15, поки смак компоту не стане дуже насиченим.
грушевий компот - фото крок 4
4. Прохолодний компот. От і все, можна подавати!

Схожі рецепти