Грушевий компот
(покроковий рецепт з фото)
Грушевий компот - свято для гурманів. Це дуже смачний напій, який вартий того, щоб його готувати постійно. Зустрічайте покроковий рецепт грушевого компоту на зиму на трилітрову банку!
Про користь груші відомо давно. Свої корисні властивості груша не втрачає і при термообробці, а навпаки, всі корисності потрапляють у воду, в результаті чого виходить не тільки дуже смачний і насичений компот, але і дуже корисний. У жарку пору він прекрасно втамує спрагу, а завдяки наявності вітамінів С, V1, А, РР він ще й додасть сил і енергії. Рецепт, як приготувати грушевий компот, дуже простий: фрукти миються, ріжуться на невеликі часточки і відправляються в окріп. Цукор додається за бажанням.
- Груші - 2 штуки (великі)
- Лимонна кислота - 1 грам
- Цукор - 120 грам
- Вода - 2 L
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Наберіть в невелику каструльку 2 літра води і поставте на вогонь, а тим часом помийте груші.
2. Поріжте груші на невеликі часточки.
3. Надішліть груші в киплячу воду. Як тільки вода знову закипить, додайте цукор і лимонну кислоту на кінчику ножа. Варіть хвилин 15, поки смак компоту не стане дуже насиченим.
4. Прохолодний компот. От і все, можна подавати!