Грушевий чізкейк
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви вирішили побалувати себе солоденьким, але ще не знаєте, що саме хочете зробити, тоді придивіться до цього дуже вишуканому і смачному варіанту, як приготувати грушевий чізкейк.
Перед вами просто приголомшливий рецепт приготування грушевого чизкейка з карамельним соусом з кленового сиропу, на горіховому коржі і з неймовірного ніжною начинкою. Такий десерт прекрасно підійде навіть для святкового столу, так він не тільки смачний, але і дуже красивий. Спробуйте повторити цей варіант будинку, тим більше, що з детальними рекомендаціями це зробити зовсім нескладно.
- Цукор - 100 грам(+ 1 стакан в сирний крем)
- Вершки - 200 мілілітрів
- Кленовий сироп - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 3 чайних ложки(+ 80 грамів в корж)
- Вода - 6-8 Ст. Ложок
- Горіхи - 250 грам (жменю залишити для прикраси)
- Кокосова стружка - 1 За смаком (по бажанню)
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Печиво - 150 грам
- Вершковий сир - 500 грам
- Крем - 500 грам
- Яйце - 5 штук
- Крохмаль - 3 чайних ложки
- Лимон - 0.5 штуки
- Груша - 4 штуки
1. Почніть процес з приготування карамельного соусу. У невеликому сотейнику з'єднайте цукор і воду, поставте на вогонь. Окремо прогрійте кленовий сироп і вершки. Коли цукор стане злегка коричневим, зніміть його з вогню і влийте акуратно тонкою цівкою вершки. Додайте вершкове масло і щіпку солі. Перемішайте, поки масло повністю не розчиниться.
2. У чашу блендера відправте печиво, горіхи, кокосову стружку. Подрібніть все в однорідну крихту. Додайте мед, цукор, щіпку солі, розтоплене вершкове масло.
3. Збийте все до однорідності і викладіть у форму, застелену пергаментом. При температурі 180 градусів випікайте корж 10 хвилин, потім дістаньте і остудіть.
4. Тепер можна зайнятися кремом. Надішліть в чашу блендера вершковий сир, збийте його. Використовувати в рецепті приготування грушевого чизкейка можна будь-який сир, який вам до смаку: маскарпоне, Rikottu, Філадельфію.
5. Додайте цукор, сметану. Знову збийте.
6. Vbeyte яйця, додайте дрібку солі, а для аромату - ванілін або корицю.
7. Додайте частину карамельного соусу і трохи крохмалю. Вичавіть сік половинки лимона, влийте його в чашу. Ще раз збийте.
8. Акуратно вилийте крем на корж.
9. На деко, в якому буде випікатися основа для грушевого чизкейка в домашніх умовах, налийте гарячу воду. Надішліть в духовку на 15 хвилин. Після приберіть температуру до самого мінімуму і випікайте близько 60-70 хвилин.
10. Паралельно можна зайнятися грушами. Очистіть їх від шкірки і серцевини, наріжте тоненькими пластинками.
11. Викладіть карамельний соус (залиште трохи для прикраси десерту перед подачею) на сковороду, туди ж відправте груші, тушкуйте на середньому вогні до м'якості.
12. Ось, чізкейк вже готовий. Тепер його потрібно добре відсудити. Спочатку на столі, а потім можна і в холодильнику.
13. Залишилося тільки викласти зверху груші рівним шаром.
14. Прикрасьте за смаком горішками і полийте карамельним соусом.
15. Ну як, вам подобається цей варіант, як приготувати грушевий чізкейк? Дуже красиво і неймовірно смачно!