Грушевий йогурт
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любитель йогуртів, пропоную вам приготувати смачний, корисний і натуральний йогурт в домашніх умовах. І не біда, якщо у вас немає йогуртниці, обійдемося тим, що є на кухні у всіх.
Якщо вам дуже подобається йогурт і ви не дуже довіряєте нинішнім виробникам, спробуйте приготувати смачний йогурт самі. Це зовсім не так складно, як здається. Вам варто один раз купити справжній живий біойогурт - і все, закваска у вас вже є. А як приготувати смачний грушевий йогурт, ви дізнаєтеся з цього рецепта.
- Молоко - 750 грам
- Вершки 10% - 250-300 грам
- Живий йогурт - 200 грам
Будемо робити два йогурту: питної і погустіше. В окремих каструльках підігріваємо молоко і вершки до 35 градусів.
У вершки додаємо столову ложку живого йогурту, залишився йогурт - в молоко. Розмішуємо.
Розливаємо масу по банках. У каструлю наливаємо гарячу (градусів 50-60) воду. Ставимо в неї банки, щоб вода доходила до горлечка.
Закриваємо каструлю кришкою, вкутуємо її в теплий рушник. І залишаємо в спокої годин на 6-8.
Час минув, а у нас вийшов питний йогурт з молока і густий - з вершків.
Очищаємо грушу від шкірки і серцевини з кісточками, дрібно-дрібно нарізаємо або подрібнюємо її блендером в пюре.
Додаємо грушеве пюре або шматочки груші в йогурт, можна додати цукор або меду за смаком. Перемішуємо - і все готово!