Грушевий хліб
(покроковий рецепт з фото)
Днями спробував спекти грушевий хліб. Результат перевершив всі мої очікування. Випічка вийшла настільки чудовою, що складно було втриматися, не скушав всю буханку за один заход!
Вашій увазі пропоную простий рецепт приготування грушевого хліба. Ви можете спекти хліб в духовці або скористатися для цього хлебопечкой, якщо вона є в наявності. Випічка має яскраво виражений грушевий аромат і трохи скидається на за смаком домашні кекси. Вдалого приготування!
- Борошно - 350 грам
- Цукор - 180 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Яйця - 3 штуки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Груша - 3 штуки (середнього розміру)
- Рослинна олія без запаху - 80 мілілітрів
Попередньо промиваємо і очищаємо груші від шкірки. М'якоть натираємо на тертці, зливаємо зайву рідину. Змішуємо фруктову м'якоть з яйцями, перемішуємо. Потім вливаємо олію і знову перемішуємо. Просіяне борошно змішуємо з содою, цукром, корицею, сіллю і розпушувачем. Акуратно підмішуємо суху суміш до грушевої суміші, поступово перемішуємо ложкою або лопаткою. Форму для випічки змащуємо маслом і присипаємо борошном. Перекладаємо в форму тісто.
Випікаємо хліб в духовці 1 час, температура - 180 градусів. Відразу після випічки даємо охолонути хлібу спочатку в формі, а потім на решітці.
Смачного!