Грушевий хліб
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Днями спробував спекти грушевий хліб. Результат перевершив всі мої очікування. Випічка вийшла настільки чудовою, що складно було втриматися, не скушав всю буханку за один заход!
Опис приготування:
Вашій увазі пропоную простий рецепт приготування грушевого хліба. Ви можете спекти хліб в духовці або скористатися для цього хлебопечкой, якщо вона є в наявності. Випічка має яскраво виражений грушевий аромат і трохи скидається на за смаком домашні кекси. Вдалого приготування!
- Борошно - 350 грам
- Цукор - 180 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Яйця - 3 штуки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Груша - 3 штуки (середнього розміру)
- Рослинна олія без запаху - 80 мілілітрів
Попередньо промиваємо і очищаємо груші від шкірки. М'якоть натираємо на тертці, зливаємо зайву рідину. Змішуємо фруктову м'якоть з яйцями, перемішуємо. Потім вливаємо олію і знову перемішуємо. Просіяне борошно змішуємо з содою, цукром, корицею, сіллю і розпушувачем. Акуратно підмішуємо суху суміш до грушевої суміші, поступово перемішуємо ложкою або лопаткою. Форму для випічки змащуємо маслом і присипаємо борошном. Перекладаємо в форму тісто.
Випікаємо хліб в духовці 1 час, температура - 180 градусів. Відразу після випічки даємо охолонути хлібу спочатку в формі, а потім на решітці.
Смачного!