Грушевий хліб з горіхами і журавлиною
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування хліба з тертими грушами, волоськими горіхами, свіжої журавлиною, лимонною цедрою, корицею і мускатним горіхом.
Солодкі груші складають більшу частину рідкої основи хліба. Журавлина додає трохи терпкості і кольору випічці. Грецькі горіхи, лимонна цедра і прянощі дарують хлібу неповторний аромат.
- Цукру - 3/4 склянки
- Соди - 1 Чайна ложка
- Солі - 1/2 чайних ложки
- Меленої кориці - 1/2 чайних ложки
- Меленого мускатного горіха - 1/4 чайних ложки
- Велике яйце - 1 штука
- Ванільного екстракту - 1 Чайна ложка
- Тертої лимонної цедри - 1 Чайна ложка
- Свіжого лимонного соку - 1 Ст. Ложка
- Очищених стиглих груш з соком - 1 1/2 склянки (близько 2 груш)
- Волоських горіхів - 1 Склянка
1. Натерти очищені груші на тертці. Крупно нарізати волоські горіхи. Розігріти духовку до 175 градусів. Змастити форму для хліба маслом і відкласти в сторону.
2. Змішати борошно, цукор, соду, сіль, корицю і мускатний горіх разом в невеликій мисці. У великій мисці збити яйця, рослинна олія, ванільний екстракт, лимонну цедру, лимонний сік і натерті груші.
3. Додати борошняну суміш в яєчну суміш і перемішати.
4. Додати волоські горіхи і журавлину, обережно перемішати.
5. Викласти отримане тісто в підготовлену форму для хліба і запікати в духовці від 1 годину 15 хвилин 1 годину 20 хвилин, поки зубочистка, вставлена в центр, не буде виходити чистою.
6. Дати приготовленого хлібу охолонути в формі на стійці 5-10 хвилин, потім витягти з форми і дати повністю охолонути перед нарізкою.