Рецепт Дріжджовий хліб з журавлиною фото

Дріжджовий хліб з журавлиною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Дріжджове тісто , Журавлина
Пісні страви
На полуденок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Хочете приготувати щось ситне, смачне і без зайвого клопоту до чаю? Тоді у мене для вас відмінна ідея - нескладний і класний варіант, як приготувати дріжджовий пиріг з журавлиною і горіхами.

Опис приготування:

Приготувати дріжджовий пиріг з журавлиною в домашніх умовах можна не тільки з сушених ягід, але і зі свіжими. Правда в такому випадку краще відразу зробити опару, а потім додати журавлину в тісто. Що стосується добавок, то тут теж можна фантазувати: сміливо додавайте родзинки або цукати, яблука, а також інші ягоди, які вам до душі. Це прекрасний хліб для всієї родини!

  • Борошно - 3 склянки
  • Дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1/3 чайних ложки
  • Цукор - 100-150 грам
  • Журавлина - 0.5 склянки (сушена)
  • Горішки - 0.5 склянки (по бажанню)
  • Цедра апельсина - 1 Ст. Ложка (по бажанню)
  • Вода - 1.5 склянки (приблизно)
дріжджовий хліб з журавлиною - фото крок 1
1. У глибоку миску надішліть цукор і просійте борошно. Всипте дріжджі.
дріжджовий хліб з журавлиною - фото крок 2
2. Додайте трохи солі.
дріжджовий хліб з журавлиною - фото крок 3
3. Найчастіше в випічку для аромату додають ванілін. Рекомендую також використовувати цедру апельсина.
дріжджовий хліб з журавлиною - фото крок 4
4. Туди ж відправте сушені ягоди журавлини і горішки.
дріжджовий хліб з журавлиною - фото крок 5
5. Ретельно все перемішайте до однорідності.
дріжджовий хліб з журавлиною - фото крок 6
6. Поступово вливайте воду, замішуючи тісто.
дріжджовий хліб з журавлиною - фото крок 7
7. Важливо не переборщити, тісто має трохи липнути до рук. Змастіть злегка мисочку рослинним маслом, викладіть в неї тісто. Накрийте рушником або плівкою і залиште в теплі підходити.
дріжджовий хліб з журавлиною - фото крок 8
8. Тісто можна залишити на ніч, а з ранку зайнятися випіканням хліба. Отже, дістаньте тісто з мисочки, додайте в разі потреби борошно і надайте йому необхідну форму. Розігрійте духовку до 180 градусів.
дріжджовий хліб з журавлиною - фото крок 9
9. Жароміцних форму застеліть пергаментом або змастіть маслом. Викладіть в неї тісто і відправте все в духовку.
дріжджовий хліб з журавлиною - фото крок 10
10. Залежно від розміру і форми випікайте дріжджовий пиріг з журавлиною в домашніх умовах від 30 хвилин 1 годину.
дріжджовий хліб з журавлиною - фото крок 11
11. Після акуратно дістаньте з форми і охолодіть. Ось такий красень виходить в результаті.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти