Дріжджовий хліб з журавлиною
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати щось ситне, смачне і без зайвого клопоту до чаю? Тоді у мене для вас відмінна ідея - нескладний і класний варіант, як приготувати дріжджовий пиріг з журавлиною і горіхами.
Приготувати дріжджовий пиріг з журавлиною в домашніх умовах можна не тільки з сушених ягід, але і зі свіжими. Правда в такому випадку краще відразу зробити опару, а потім додати журавлину в тісто. Що стосується добавок, то тут теж можна фантазувати: сміливо додавайте родзинки або цукати, яблука, а також інші ягоди, які вам до душі. Це прекрасний хліб для всієї родини!
- Борошно - 3 склянки
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Цукор - 100-150 грам
- Журавлина - 0.5 склянки (сушена)
- Горішки - 0.5 склянки (по бажанню)
- Цедра апельсина - 1 Ст. Ложка (по бажанню)
- Вода - 1.5 склянки (приблизно)
1. У глибоку миску надішліть цукор і просійте борошно. Всипте дріжджі.
2. Додайте трохи солі.
3. Найчастіше в випічку для аромату додають ванілін. Рекомендую також використовувати цедру апельсина.
4. Туди ж відправте сушені ягоди журавлини і горішки.
5. Ретельно все перемішайте до однорідності.
6. Поступово вливайте воду, замішуючи тісто.
7. Важливо не переборщити, тісто має трохи липнути до рук. Змастіть злегка мисочку рослинним маслом, викладіть в неї тісто. Накрийте рушником або плівкою і залиште в теплі підходити.
8. Тісто можна залишити на ніч, а з ранку зайнятися випіканням хліба. Отже, дістаньте тісто з мисочки, додайте в разі потреби борошно і надайте йому необхідну форму. Розігрійте духовку до 180 градусів.
9. Жароміцних форму застеліть пергаментом або змастіть маслом. Викладіть в неї тісто і відправте все в духовку.
10. Залежно від розміру і форми випікайте дріжджовий пиріг з журавлиною в домашніх умовах від 30 хвилин 1 годину.
11. Після акуратно дістаньте з форми і охолодіть. Ось такий красень виходить в результаті.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!