Рецепт Дріжджовий хліб з нори фото

Дріжджовий хліб з нори
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Риба та морепродукти , Морепродукти , Водорості
Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Спосіб приготування домашнього хліба з використанням морських водоростей (нори) припаде до душі всім, хто любить незвичайну і корисну випічку. Запам'ятовуйте рецепт!

Опис приготування:

В даному рецепті передбачено випікання в мультиварці, однак цей хліб можна спекти і в духовці. Час випічки при цьому складе 50-60 хвилин при 180 градусах.

  • Нори - 2 штуки (листи для японських ролів)
  • Борошно пшеничне - 500-600 грам
  • Висівки - 30 грам (пшеничні)
  • Вода - 2 склянки
  • Дріжджі - 10 грам (сухі)
  • Олія - 40 мілілітрів (соняшникова)
  • Сіль кухонна - 1 Чайна ложка
дріжджовий хліб з нори - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти для випікання дріжджового хліба з нори. Пшеничні висівки, зазначені в складі, можна виключити. Це не вплине на якісні характеристики готової випічки.
дріжджовий хліб з нори - фото крок 2
Листи норі порвіть на дрібні шматочки і помістіть в миску, в якій надалі будете замішувати тісто. Залийте їх гарячою водою (1 ст.) і дайте набрякнути (5-10 хвилин).
дріжджовий хліб з нори - фото крок 3
Перемішайте набряклі водорості для розчинення великих шматочків, влийте воду, що залишилася (1 ст.). Вона повинна бути холодною, щоб нормалізувати температуру суміші перед внесенням дріжджів. Всипте дріжджі в теплу (30-35 градусів) суміш.
дріжджовий хліб з нори - фото крок 4
З'єднайте дріжджі з рідиною за допомогою ложки, залиште вміст миски в теплому місці. Через 10-15 хвилин поверхню спіниться. Це говорить про активізацію дріжджів.
дріжджовий хліб з нори - фото крок 5
Додайте в суміш висівки, сіль і поступово всипати просіяне борошно, перемішуючи тісто ложкою.
дріжджовий хліб з нори - фото крок 6
В кінці замісу влийте олію і зберіть тісто в грудку. Залиште в теплому місці до збільшення в об'ємі в 1, 5-2 рази (30-40 хвилин).
дріжджовий хліб з нори - фото крок 7
Тісто має добре піднятися. При необхідності залиште його ще на деякий час в теплі.
дріжджовий хліб з нори - фото крок 8
Обімніть руками готове тісто, розділи 7 частин. Сформуйте з них кульки, викладіть в змащену маслом чашу мультиварки у вигляді ромашки (по бажанню). Поставте хліб на расстойку (25 хвилин), використовуючи режим"Підігрів" або"Мультіповар" (температура - 35 градусів).
дріжджовий хліб з нори - фото крок 9
Випікайте хліб протягом 80 хвилин з одного боку (режим"Випічка" ), а потім переверніть його за допомогою контейнера для варіння на пару і печіть ще 20 хвилин з іншого боку.

Схожі рецепти