Пісна ікра з нори
(покроковий рецепт з фото)
Ця оригінальна закуска на основі листя норі, томатного соку і манної крупи готується просто і швидко. За структурою вона нагадує мелкозернистую рибну ікру, виходить корисною і поживною!
Для приготування такої закуски бажано використовувати манну крупу з клітковиною, тоді ікра вийде розсипчастою і дуже корисною. Однак при відсутності цього виду крупи, можна використовувати звичайну, на смакові якості ікри це не вплине.
- Вода - 200 мілілітрів
- Сік томатний - 200 мілілітрів
- Олія соняшникова - 50 мілілітрів
- Листи норі - 6 штук
- Манна крупа з клітковиною - 70 грам
- Сіль кухонна - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти, враховуючи, що замість томатного соку можна використовувати подрібнені в блендері свіжі помідори.
Воду доведіть до кипіння і залийте нею листи норі, попередньо розірвані на шматки. Дайте водоростям настоятися протягом 3-5 хвилин.
Влийте томатний сік в сотейник або ківш, додайте сіль і соняшникову олію, перемішайте.
Подрібніть норі разом з водою в блендері і влийте в сотейник з томатною масою, перемішайте.
Всипте манну крупу в вийшла пюреобразную масу, перемішайте і поставте сотейник на повільний вогонь.
Варіть манну крупу до загустіння (3-5 хвилин), помішуючи дерев'яною ложкою або лопаткою. Зніміть з плити і дайте охолонути.
Подавайте готову ікру з нори з тостами або хлібцями до перших страв або самостійно. Смачного!