Рецепт Пісна ікра з нори фото

Пісна ікра з нори
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Нори , Водорості
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На швидку руку
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 30 хв.

Ця оригінальна закуска на основі листя норі, томатного соку і манної крупи готується просто і швидко. За структурою вона нагадує мелкозернистую рибну ікру, виходить корисною і поживною!

Опис приготування:

Для приготування такої закуски бажано використовувати манну крупу з клітковиною, тоді ікра вийде розсипчастою і дуже корисною. Однак при відсутності цього виду крупи, можна використовувати звичайну, на смакові якості ікри це не вплине.

  • Вода - 200 мілілітрів
  • Сік томатний - 200 мілілітрів
  • Олія соняшникова - 50 мілілітрів
  • Листи норі - 6 штук
  • Манна крупа з клітковиною - 70 грам
  • Сіль кухонна - 0, 5 чайних ложки
пісна ікра з нори - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти, враховуючи, що замість томатного соку можна використовувати подрібнені в блендері свіжі помідори.
пісна ікра з нори - фото крок 2
Воду доведіть до кипіння і залийте нею листи норі, попередньо розірвані на шматки. Дайте водоростям настоятися протягом 3-5 хвилин.
пісна ікра з нори - фото крок 3
Влийте томатний сік в сотейник або ківш, додайте сіль і соняшникову олію, перемішайте.
пісна ікра з нори - фото крок 4
Подрібніть норі разом з водою в блендері і влийте в сотейник з томатною масою, перемішайте.
пісна ікра з нори - фото крок 5
Всипте манну крупу в вийшла пюреобразную масу, перемішайте і поставте сотейник на повільний вогонь.
пісна ікра з нори - фото крок 6
Варіть манну крупу до загустіння (3-5 хвилин), помішуючи дерев'яною ложкою або лопаткою. Зніміть з плити і дайте охолонути.
пісна ікра з нори - фото крок 7
Подавайте готову ікру з нори з тостами або хлібцями до перших страв або самостійно. Смачного!

Схожі рецепти