Хліб дріжджовий (найпростіший рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Любіть домашню випічку? Тоді вам сюди! Сьогодні навчу і розповім, як приготувати дріжджовий хліб по найпростішому рецептом. Результат вас приємно здивує, тому приступаємо негайно!
Такий хліб ідеально підійде для ранкових бутербродів з маслом і сиром, а також відмінно підійде вприкуску до супів. Важливо дати хлібу відпочити і охолонути після того, як ви дістанете його з духовки. Так він буде ще духмяний і смачний. Скоринку можна змастити водою, щоб вона стала м'якше.
- Молоко - 3 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сухі дріжджі - 2 штуки (пачка)
- Борошно пшеничне - 5 склянок
- Яйця - 3 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
1
Почнемо приготування дріжджового хліба з того, що підготуємо дріжджі. Для цього їх слід залити теплим молоком, додавши цукор. Прибираємо в тепло на 20 хвилин.
2
Борошно тим часом рекомендується просіяти через сито. У мікрохвильовій печі розтоплюємо вершкове масло, а яйця ретельно збиваємо з сіллю в окремій ємності.
3
Тепер нам потрібно змішати всі інгредієнти. Для цього в чашу міксера додаємо дріжджове молоко, розтоплене вершкове масло і тепле молоко. Ретельно все збиваємо міксером. Поступово, маленькими порціями, вводимо просіяне борошно, постійно перемішуючи все.
4
Тісто має вийде досить густим. Його необхідно вимісити, потім покласти в миску і прибрати в тепле місце, накривши рушником. На це піде приблизно однієї години. Тісто збільшиться приблизно в два рази. Коли це відбудеться, тісто потрібно буде обминути руками і знову прибрати на одну годину.
5
Тим часом розігріваємо духовку до 220 градусів, а деко застилає папером для випікання.
Дістаємо тісто, обминали і формуємо хліб. Присипаємо його борошном і робимо на поверхні надрізи. Накриваємо рушником і даємо піднятися на 30 хвилин.
Дістаємо тісто, обминали і формуємо хліб. Присипаємо його борошном і робимо на поверхні надрізи. Накриваємо рушником і даємо піднятися на 30 хвилин.
6
Далі перекладаємо його на деко і випікаємо при 220 градусах протягом 10 хвилин, а після знижуємо температуру до 200 і печемо хліб протягом 35 хвилин.