Мамалига (найпростіший рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Мамалига-традиційна кукурудзяна каша молдавської та румунської кухні. Найпростіший рецепт-це каша, зварена на воді з маслом. Каша повинна бути крутий, щоб можна було різати ножем і є як хліб.
Мамалига може виступати як гарнір до м'яса, рибі або грибам, часто її їдять як хліб. Вона дуже схожа на хліб, приготований на пару, але вариться вона в каструлі з товстими стінками на повільному вогні. Найпростіший рецепт не вимагає якихось навичок і сьогодні я розповім як приготувати це цікаве і смачне блюдо. Нам знадобиться сама кукурудзяна мука, сіль, перець, щіпка мускатного горіха і вода. Додамо трохи м'якого вершкового сиру - чудове і ситне блюдо готове!
- Заголовок для палітурки - 100 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 3 чайних ложки
- М'який вершковий сир - 4 Ст. Ложки
- Молоко або вода - 4 склянки
- Чорний мелений перець - 1 щіпка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
1
Воду або молоко влийте в каструлю, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
2
Коли вода закипить, додайте сіль, спеції і тонкою цівкою всипте кукурудзяну муку, постійно помішуючи.
3
Заважайте кашу до загустіння, розбиваючи все грудочки. Вона повинна виходити однорідної.
4
Додайте масло і зніміть з вогню. Додайте кілька ложок м'якого вершкового сиру і можна їсти.