Дріжджовий хліб
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування дріжджового хліба.
Цей хліб добре подавати з розм'якшеним вершковим маслом і медом.
- Борошна - 2 склянки
- Цукру - 2 Ст. Ложки
- Солі - 1 Чайна ложка
- Сухих дріжджів - 1 1/8 чайних ложки(1/2 пакету)
- Молока - 3/4 склянки
- М'якого вершкового масла - 4 Ст. Ложки
- Велике яйце - 1 штука (плюс 1 жовток)
1. У великій мисці змішати 3/4 склянки борошна, цукор, сіль і дріжджі. У каструлі підігріти молоко і вершкове масло разом, поки суміш не стане теплою.
2. Поступово влити теплу суміш в борошняну суміш і перемішати з допомогою міксера протягом 2 хвилин або енергійно розмішати дерев'яною ложкою протягом 3 хвилин.
3. Додати яйце, жовток і ще 1/2 склянки борошна, збивати протягом 2 хвилин міксером або 3 хвилини руками. Додати решту борошна і збити і перемішати до однорідної маси.
Накрити миску поліетиленовою плівкою. Дати тісту піднятися протягом однієї години, поки воно не збільшиться в об'ємі вдвічі. Тим часом змастити маслом і посипати борошном форму для хліба.
Накрити миску поліетиленовою плівкою. Дати тісту піднятися протягом однієї години, поки воно не збільшиться в об'ємі вдвічі. Тим часом змастити маслом і посипати борошном форму для хліба.
4. Коли тісто збільшиться вдвічі, викласти його в підготовлену форму. Накрити змащеній маслом плівкою і дати піднятися протягом 30 хвилин. По завершенню 15 хвилин розігріти духовку до 190 градусів.
5. Випікати хліб 35-40 хвилин. Дати охолонути у формі протягом 5 хвилин, потім дати повністю охолонути на стійці.