Рецепт Дріжджовий хліб фото

Дріжджовий хліб
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто , Дріжджове тісто , Дріжджі , Сухі дріжджі
Пісні страви
На обід , На святковий стіл , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Рецепт приготування дріжджового хліба.

Опис приготування:

Цей хліб добре подавати з розм'якшеним вершковим маслом і медом.

  • Борошна - 2 склянки
  • Цукру - 2 Ст. Ложки
  • Солі - 1 Чайна ложка
  • Сухих дріжджів - 1 1/8 чайних ложки(1/2 пакету)
  • Молока - 3/4 склянки
  • М'якого вершкового масла - 4 Ст. Ложки
  • Велике яйце - 1 штука (плюс 1 жовток)
дріжджовий хліб - фото крок 1
1. У великій мисці змішати 3/4 склянки борошна, цукор, сіль і дріжджі. У каструлі підігріти молоко і вершкове масло разом, поки суміш не стане теплою.
дріжджовий хліб - фото крок 2
2. Поступово влити теплу суміш в борошняну суміш і перемішати з допомогою міксера протягом 2 хвилин або енергійно розмішати дерев'яною ложкою протягом 3 хвилин.
дріжджовий хліб - фото крок 3
3. Додати яйце, жовток і ще 1/2 склянки борошна, збивати протягом 2 хвилин міксером або 3 хвилини руками. Додати решту борошна і збити і перемішати до однорідної маси.
Накрити миску поліетиленовою плівкою. Дати тісту піднятися протягом однієї години, поки воно не збільшиться в об'ємі вдвічі. Тим часом змастити маслом і посипати борошном форму для хліба.
дріжджовий хліб - фото крок 4
4. Коли тісто збільшиться вдвічі, викласти його в підготовлену форму. Накрити змащеній маслом плівкою і дати піднятися протягом 30 хвилин. По завершенню 15 хвилин розігріти духовку до 190 градусів.
дріжджовий хліб - фото крок 5
5. Випікати хліб 35-40 хвилин. Дати охолонути у формі протягом 5 хвилин, потім дати повністю охолонути на стійці.

Схожі рецепти