Грушевий пиріг з корицею
(покроковий рецепт з фото)
Груша - один з найбільш відомих фруктів. Вона відрізняється своєю поживністю, а невелика калорійність ще більше привертає. Легкий солодкий запах печеної груші і кориці не залишить в байдужих!
Цей рецепт ідеально підійде жінкам, які хочуть побалувати себе смачненьким, але строго стежать за своєю фігурою. Грушевий пиріг також добре підійде діткам на десерт, адже в ньому зберігаються всі корисні речовини. Спробувавши шматочок, малюк відразу попросить добавку. Рецепт простий і не вимагає багато часу в приготуванні.
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Йогурт фруктовий - 0, 5 склянки
- Масло рослинне - 1/3 склянки (без запаху)
- Борошно - 160 грам
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки (мелена)
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Груша - 3 штуки
Спершу необхідно збити яйця з цукром до стійкої піни. Якщо перевернути миску зі збитою піною і вона не стікає з боків, це означає, що збито досить. У яйця додайте йогурт і масло, акуратно помішуючи, щоб не пошкодити збиту піну.
Борошно насипте в миску. До неї необхідно додати какао, розпушувач і корицю. Все ретельно просійте.
Після потрібно з'єднати рідкі і сухі інгредієнти. Добре розмішати.
Форму для випікання гарненько змастіть вершковим маслом. Помийте, очистіть від шкірки і кісточок груші. Наріжте часточками грушу, складіть шматочки на дно форми.
Форму для випікання гарненько змастіть вершковим маслом. Помийте, очистіть від шкірки і кісточок груші. Наріжте часточками грушу, складіть шматочки на дно форми.
Залийте зверху тісто.
Випікайте 30 хвилин при 190 градусах. Готовність пирога перевірте сірником. Якщо проткнути пиріг сірником - і вона залишається сухою, пиріг готовий.
Остудіть його і вийміть з форми. За бажанням можна посипати цукровою пудрою. Смачного!