Рецепт Джем з чорниці на зиму фото

Джем з чорниці на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Ягоди , Цукор , Чорниця
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Джеми , Заготовки
Кількість порцій: 10
Час приготування: 20 хв.

Чорниця - цінний продукт. Ця ягода не тільки має чудові корисними властивостями, але і дивовижним смаком. Хочу показати, як приготувати джем з чорниці на зиму, який збереже вітаміни.

Опис приготування:

Джем з чорниці можна подати до оладок, морозиву, млинців. Після охолодження він стає густим.

Ця заготовка ідеальна для того, щоб підтримати імунітет в зимові холоди. Також джем можна вдало використовувати для начинки домашньої випічки. Особливо добре він підходить для дріжджового тіста.

  • Чорниця - 500 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Želfiks - 1 штука (желирующее засіб для консервації)
джем з чорниці на зиму - фото крок 1
Ягоди чорниці необхідно перебрати. Сміття видаліть, промийте ягоди і висушіть природним способом. Намагайтеся не пошкодити ягоди при митті.
джем з чорниці на зиму - фото крок 2
Помістіть вимиту чорницю в каструлю. Додайте до ягід цукор і перебити всі до однорідності. Можна робити це товкачем або блендером.
джем з чорниці на зиму - фото крок 3
У масу додайте желфікс. Це спеціальне желирующее засіб для консервацій. Прочитайте інструкцію на упаковці і додавайте продукт у зазначеній пропорції.
джем з чорниці на зиму - фото крок 4
Поставте масу на середній вогонь. Варіть джем, постійно помішуючи. Середній час проварюючи - 5 хвилин. Можна варити і 7 хвилин, щоб зробити ласощі густішим.
джем з чорниці на зиму - фото крок 5
Отриманий гарячий джем розкладіть по банках. У стерильних банках він може зберігається без холодильника всю зиму. Але, якщо банки не стерилізувати, краще тримати ласощі в холодильнику.

Схожі рецепти