Рецепт Джем з чорниці фото

Джем з чорниці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Ягоди, Чорниця
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, На сніданок
Джеми, Заготовки

Джем з чорниці - смачненька солодкість, яку приготувати абсолютно не складно. У розпал літнього сезону чорниця коштує недорого, тому потрібно ловити момент і запасатися на зиму чорничним джемом.

Джем з чорниці готується дуже легко і приємно. Даний рецепт не вимагає стомлюючої варіння. Для приготування джему ми використовуємо пектин, який можна купити в багатьох магазинах (якщо ви про нього ніколи не чули). Фактичне приготування джему займає 20 хвилин, але йому слід ще настоюватися 24 години при при кімнатній температурі, але нас це як би вже не стосується Дуже красивий і смачний джем з чорниці радує нашу сім'ю всю зиму. Отже, читайте нижче, як приготувати джем з чорниці!

  • Чорниця - 1, 5 кілограма
  • Цукор - 5, 5 склянки
  • Пектин - 1 штука (упаковка)
  • Вода - 3/4 склянки
джем з чорниці - фото крок 1
Чорницю гарненько промиваємо. За допомогою кухонного комбайна або блендера подрібнюємо її.
джем з чорниці - фото крок 2
Додаємо цукор.
джем з чорниці - фото крок 3
Гарненько перемішуємо (можна блендером). Даємо настоятися 10 хвилин.
джем з чорниці - фото крок 4
Каструлю ставимо на середній вогонь. Наливаємо воду і розводимо в ній пектин. Доводимо до кипіння і варимо одну хвилину, весь час перемішуючи.
джем з чорниці - фото крок 5
Вміст каструлі перелити в чорницю. Гарненько все перемішувати протягом трьох хвилин. Цукор повинен повністю розчинитися.
джем з чорниці - фото крок 6
Розливаємо джем по контейнерах або баночках. Наливаємо не до кінця, залишаючи місце (в морозилці джем "розшириться" ). Дати джему трохи постояти при кімнатній температурі протягом 24 годин.
джем з чорниці - фото крок 7
Потім баночки і контейнери закупорюють і відправляємо або в морозилку, або в холодильник. Якщо в морозилку, то використовуйте пластикові контейнери. У холодильнику джем з чорниці зберігається до 3 тижнів, в морозильнику рік. Готово!

Схожі рецепти