Джем з чорниці
(покроковий рецепт з фото)
Джем з чорниці - смачненька солодкість, яку приготувати абсолютно не складно. У розпал літнього сезону чорниця коштує недорого, тому потрібно ловити момент і запасатися на зиму чорничним джемом.
Джем з чорниці готується дуже легко і приємно. Даний рецепт не вимагає стомлюючої варіння. Для приготування джему ми використовуємо пектин, який можна купити в багатьох магазинах (якщо ви про нього ніколи не чули). Фактичне приготування джему займає 20 хвилин, але йому слід ще настоюватися 24 години при при кімнатній температурі, але нас це як би вже не стосується Дуже красивий і смачний джем з чорниці радує нашу сім'ю всю зиму. Отже, читайте нижче, як приготувати джем з чорниці!
- Чорниця - 1, 5 кілограма
- Цукор - 5, 5 склянки
- Пектин - 1 штука (упаковка)
- Вода - 3/4 склянки
Чорницю гарненько промиваємо. За допомогою кухонного комбайна або блендера подрібнюємо її.
Додаємо цукор.
Гарненько перемішуємо (можна блендером). Даємо настоятися 10 хвилин.
Каструлю ставимо на середній вогонь. Наливаємо воду і розводимо в ній пектин. Доводимо до кипіння і варимо одну хвилину, весь час перемішуючи.
Вміст каструлі перелити в чорницю. Гарненько все перемішувати протягом трьох хвилин. Цукор повинен повністю розчинитися.
Розливаємо джем по контейнерах або баночках. Наливаємо не до кінця, залишаючи місце (в морозилці джем "розшириться" ). Дати джему трохи постояти при кімнатній температурі протягом 24 годин.
Потім баночки і контейнери закупорюють і відправляємо або в морозилку, або в холодильник. Якщо в морозилку, то використовуйте пластикові контейнери. У холодильнику джем з чорниці зберігається до 3 тижнів, в морозильнику рік. Готово!