Желе з чорниці на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Чорниця - неймовірно корисна ягода. Щоб зберегти її вітаміни на цілий рік, пропоную рецепт приготування желе з чорниці на зиму, яке стане ідеальною підтримкою імунітету і ласощами.
Заготовлене желе з чорниці на зиму в домашніх умовах вариться зовсім недовго, а свою консистенцію має завдяки пектину. Такий процес дозволяє зберегти вітаміни і робити желе не тільки смачним, але і корисним. При бажанні таку заготовку можна зберігати навіть у холодильнику.
- Чорниця - 1 кілограм
- Цукор - 1-1.3 кілограма
- Пектин - 100 грам
- Вода - 100 мілілітрів
1. Ягоди потрібно як слід вимити і залишити в друшляку стікати, щоб пішла зайва рідина. Також чорницю краще перебрати, щоб в желе не були зіпсовані ягідки.
2. Рецепт приготування желе з чорниці на зиму передбачає подрібнення ягід в блендері, проте якщо під рукою техніки не виявилося, можна сміливо скористатися товкачем для картоплі і розім'яти ягоди руками.
3. Всипати в ягоди цукор і перемішати, щоб він швидше розчинявся в соку. Кількість цукру нехай вас не лякає, желе не вийде зацукрованим.
4. У такому вигляді чорницю потрібно залишити на 10-15 хвилин.
5. Пектин розвести в невеликій кількості води і відправити на вогонь. Постійно помішуючи, проварити 1 хвилину і зняти з вогню.
6. Чорницю відправити на вогонь, довести до кипіння і влити пектин. На повільному вогні, не перестаючи заважати (щоб цукор і пектин добре розчинилися) варити 3 хвилини.
7. Стерилізовані банки потрібно заздалегідь прогріти і влити в них готове желе.
8. При бажанні банки можна додатково простерилізувати близько 5 хвилин в киплячій воді. Таке желе з чорниці на зиму в домашніх умовах можна також заморозити, минаючи процес варіння.
9. Таке корисне ласощі припаде до душі і дорослим, і дітям.