Компот з чорниці на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Корисний і шалено смачний компот для всієї родини! Розповідаю і показую рецепт приготування компоту з чорниці на зиму.
Для приготування компоту з чорниці на зиму я беру 30 грам цукру на літр. Ягода сама по собі не дуже кисла, тому я беру цукру трохи, якщо вам хочеться солодкий компот - можна і більше покласти. Дивимося рецепт.
- Чорниця - 1 кілограм
- Цукор - 30 грам
- Лимонна кислота - 2-3 грам
Свіжу зібрану чорницю потрібно перебрати, видалити численні листочки, які трапляються разом з ягодою. Промити.
Заздалегідь приготувати цукровий сироп: в воду додати цукор, трохи лимонної кислоти і прокип'ятити.
Поки готується сироп, підготовлену ягоду скласти в попередньо простерилізовані банки. Прокип'ятити кришки.
Заливаємо банки гарячим цукровим сиропом. На дно каструлі, в якій передбачається стерилізувати компот, покладемо спеціальну підставку для банки або ж чисту ганчірку, складену в декілька разів. На підставку поставимо банку.
Накриваємо тару кришкою і стерилізуємо літрову банку в киплячій воді хвилин 8, потім закочує кришку.
Компот з чорниці на зиму готовий. Смачного!