Компот з чорниці
(покроковий рецепт з фото)
Компот з чорниці - не тільки фантастично смачна, але ще й надзвичайно корисна штука. У склянці правильно звареного компоту з чорниці міститься дуже багато вітамінів. Розповідаю, як вариться.
Рецепт компоту з чорниці дуже простий і доступний кожному, навіть не самому досвідченому кулінарові.
1. Ретельно переробляємо нашу Черничко, тому що для компоту необхідно використовувати тільки найсвіжіші і стиглі ягідки. Промиваємо чорницю, даємо обсохнути.
2. Одночасно при цьому, стерилізуємо банки для компоту.
3. Розкладаємо просохла чорницю по банкам. Заливаємо чорницю теплим цукровим сиропом, який готується дуже просто - розчиняємо цукор у воді і кип'ятимо до загустіння.
4. Стерилізуємо кришечки, закочує банки і ставимо остуджувати догори дном, укутавши в ковдру. Десь добу банки повинні постояти в такому вигляді, потім їх можна перенести в підходяще сухе і прохолодне місце для зберігання.
Смачний компот з чорниці готовий! Просто і дуже-дуже смачно і корисно.
- Чорниця - 700 грам
- Вода - 1 літр
- Цукор - 300 грам
1. Ретельно переробляємо нашу Черничко, тому що для компоту необхідно використовувати тільки найсвіжіші і стиглі ягідки. Промиваємо чорницю, даємо обсохнути.
2. Одночасно при цьому, стерилізуємо банки для компоту.
3. Розкладаємо просохла чорницю по банкам. Заливаємо чорницю теплим цукровим сиропом, який готується дуже просто - розчиняємо цукор у воді і кип'ятимо до загустіння.
4. Стерилізуємо кришечки, закочує банки і ставимо остуджувати догори дном, укутавши в ковдру. Десь добу банки повинні постояти в такому вигляді, потім їх можна перенести в підходяще сухе і прохолодне місце для зберігання.
Смачний компот з чорниці готовий! Просто і дуже-дуже смачно і корисно.