Рецепт Желе з чорниці фото

Желе з чорниці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Ягоди , Желатин , Чорниця
Низькокалорійні
Для дітей , Десерт
Десерти , Желе
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Чорниця - неймовірно корисна ягода, тому сезон свіжої чорниці пропускати не можна. Один з найсмачніших чорничних десертів - це желе з чорниці. У спекотний літній день - саме те!

Опис приготування:

Трохи нетрадиційний рецепт приготування чорничного желе, оскільки до складу входять ще й вершки зі сметаною. Втім, лякатися не варто - рецепт все одно досить-таки простий, а результат - набагато більш вражаючий, ніж звичайне желе з чорниці.

  • Чорниця - 300 грам
  • Крем - 300 грам
  • Желатин - 3 чайних ложки
  • Вода - 50 мілілітрів
  • Среднежірние вершки - 375 мілілітрів
  • Цукор - 130 грам
желе з чорниці - фото крок 1
Для початку необхідно залити желатин холодною водою.
желе з чорниці - фото крок 2
У чаші для блендера змішуємо ягоди і сметану, блендером доводимо до однорідного стану. При бажанні можна ще й перетерти через сито, але це необов'язково. Я не перетираю.
желе з чорниці - фото крок 3
У невеликій каструльці змішуємо вершки з цукром, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Як закипить - знімайте з вогню і додайте в каструльку набряклий желатин. Ретельно розмішуємо, потрібно щоб желатин розчинився.
желе з чорниці - фото крок 4
Коли суміш вершків та желатину охолоне, перемішуємо її з нашим чорничним пюре. Змішувати неостиглу суміш не можна - сметана згорнеться.
желе з чорниці - фото крок 5
Розмішуємо суміш і розливаємо її по стаканчиках або в інший посуд для желе. Ставимо в холодильник, години через 2-3 желе застигне і його можна буде подавати до столу.

Схожі рецепти