Желе з чорниці
(покроковий рецепт з фото)
Чорниця - неймовірно корисна ягода, тому сезон свіжої чорниці пропускати не можна. Один з найсмачніших чорничних десертів - це желе з чорниці. У спекотний літній день - саме те!
Трохи нетрадиційний рецепт приготування чорничного желе, оскільки до складу входять ще й вершки зі сметаною. Втім, лякатися не варто - рецепт все одно досить-таки простий, а результат - набагато більш вражаючий, ніж звичайне желе з чорниці.
- Чорниця - 300 грам
- Крем - 300 грам
- Желатин - 3 чайних ложки
- Вода - 50 мілілітрів
- Среднежірние вершки - 375 мілілітрів
- Цукор - 130 грам
Для початку необхідно залити желатин холодною водою.
У чаші для блендера змішуємо ягоди і сметану, блендером доводимо до однорідного стану. При бажанні можна ще й перетерти через сито, але це необов'язково. Я не перетираю.
У невеликій каструльці змішуємо вершки з цукром, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Як закипить - знімайте з вогню і додайте в каструльку набряклий желатин. Ретельно розмішуємо, потрібно щоб желатин розчинився.
Коли суміш вершків та желатину охолоне, перемішуємо її з нашим чорничним пюре. Змішувати неостиглу суміш не можна - сметана згорнеться.
Розмішуємо суміш і розливаємо її по стаканчиках або в інший посуд для желе. Ставимо в холодильник, години через 2-3 желе застигне і його можна буде подавати до столу.