Джем з чорниці та насіння Чіа
(покроковий рецепт з фото)
Щільний і глянсовий (завдяки насінню Чіа), цей джем сам проситься, щоб його спробували. Він може зберігатися в холодильнику протягом тижня, не втрачаючи своїх властивостей.
Джем прекрасно підходить для будь-яких сирних десертів, для сніданків з кашами, його дуже смачно намазувати на хліб разом з рікоттою, також можна полити їм курку або індичку. Готовий джем додавайте в смузі або білкові коктейлі. Але смачніше є його ложкою і без жодних докорів сумління, адже в складі все тільки корисне і всього 60ккал.
- Чорниця - 350 грам
- Мед - 2 чайних ложки
- Лимон - 1 штука
- Ванільний екстракт - 1 Ст. Ложка
- Насіння Чіа - 100 грам
1. У чашу блендера помістіть заморожену чорницю і насіння Чіа.
2. Подрібніть ягоди до однорідної консистенції.
3. Додайте до джему мед, цедру і сік одного лимона, а також ванільний екстракт. Перемішайте.
4. Помістіть джем в банку, зберігайте його в холодильнику.