Чіа джем
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся рецептом джему з насіння Чіа без цукру. Він виходить не тільки смачним, але і корисним! Чіа - джерело кальцію і омега 3, а ягоди багаті антиоксидантами.
Нижче я дам покроковий опис, як приготувати Чіа джем. Ягоду рекомендую брати заморожену, вона дає більше рідини при розморожуванні. За бажанням в джем можна додати будь-який підсолоджувач, якщо не вистачає природної солодощі від ягід. Якщо хочете більш гладку консистенцію, то можна подрібніть ягоди блендером. Готується джем елементарно і має широкий спектр застосування. Його можна додавати в каші, мазати на хліб або просто з'їсти ложкою. Рекомендую спробувати!
- Насіння Чіа - 2-3 Ст. Ложок
- Яблучний сік - 2-3 Ст. Ложок
- Ягоди - 110 грам

Підготуйте всі інгредієнти.

Ягоди гарненько розімніть вилкою.

Додайте насіння Чіа і яблучний сік. Перемішайте, щоб все насіння були покриті рідиною.

Перекладіть джем в баночку, залиште в холодильнику на 1-2 годину.

Чіа джем готовий, смачного!