Рецепт Апельсиновий бісквіт фото

Апельсиновий бісквіт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Фрукти, Яйця, Апельсин
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке, Бісквіт

Легкий і повітряний бісквіт з запахом цитрусових скликає всіх до столу. Зробити такий самостійно дуже просто. Розповідаю, як приготувати апельсиновий бісквіт, який подаю з ягодами і фруктами.

Такий бісквіт може бути основою для приготування торта, якщо ви розріжете його на 2-3 частини та промажете кремом. А також його можна подати самостійно, як показано в рецепті. Бісквіт до столу подають вже остиглим. Зберігайте його в холодильнику до 3-х діб.

  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Яйця - 6 штук
  • Цукровий пісок - 1 Склянка
  • Апельсиновий сік - 0, 5 склянки (приблизно з 2х апельсинів)
  • Цедра апельсина - 2 Ст. Ложки
  • Апельсин - 2 штуки
  • Полуниця - За смаком
  • Лікер - 2 Ст. Ложки
  • Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
апельсиновий бісквіт - фото крок 1
1. Обдайте апельсини окропом, потім натріть на дрібній тертці або за допомогою спеціальної терки для цедри, вичавити сік.
апельсиновий бісквіт - фото крок 2
2. У миску просійте борошно, додайте розпушувач, сіль і перемішайте.
апельсиновий бісквіт - фото крок 3
3. Відокремте жовтки від білків. Білки приберіть в холодильник, а жовтки перекладіть в чашу комбайна, додайте цукровий пісок.
апельсиновий бісквіт - фото крок 4
4. Збивайте на високій швидкості до утворення світлої маси близько 3 хвилин.
апельсиновий бісквіт - фото крок 5
5. Зменшіть швидкість комбайна, потроху вливайте апельсиновий сік.
апельсиновий бісквіт - фото крок 6
6. Через кілька хвилин додайте раніше підготовлені сухі інгредієнти і цедру апельсина, перемішайте до утворення однорідної маси.
апельсиновий бісквіт - фото крок 7
7. Зніміть віночок і акуратно за допомогою силіконової або дерев'яної лопатки ще раз перемішайте все знизу-вгору.
апельсиновий бісквіт - фото крок 8
8. У суху чашу або миску викладіть раніше відокремлені курячі білки. Збивайте білки до утворення міцних і стійких білків.
апельсиновий бісквіт - фото крок 9
9. Акуратно перекладіть білки в тісто і знову перемішайте, але обов'язково вручну.
апельсиновий бісквіт - фото крок 10
10. Перелийте тісто в спеціальну форму для випічки і випікайте в розігрітій до 160-170 градусів духовці 45 хвилин.
апельсиновий бісквіт - фото крок 11
11. Готовий бісквіт дістаньте з духовки і залиште в формі до охолодження.
апельсиновий бісквіт - фото крок 12
12. Решта 2 апельсина очистіть від шкірки і всіх білих жив, розріжте їх на часточки і викладіть в миску. Вимийте полуницю і розріжте її крупно, викладіть до апельсинів, залийте лікером і додайте цукрову пудру. Залиште на 1 час.
апельсиновий бісквіт - фото крок 13
13. Дістаньте бісквіт і розріжте його на шматочки, подавайте з вимоченими фруктами.

Схожі рецепти