Апельсиновий бісквіт
(покроковий рецепт з фото)
Легкий і повітряний бісквіт з запахом цитрусових скликає всіх до столу. Зробити такий самостійно дуже просто. Розповідаю, як приготувати апельсиновий бісквіт, який подаю з ягодами і фруктами.
Такий бісквіт може бути основою для приготування торта, якщо ви розріжете його на 2-3 частини та промажете кремом. А також його можна подати самостійно, як показано в рецепті. Бісквіт до столу подають вже остиглим. Зберігайте його в холодильнику до 3-х діб.
- Борошно - 1, 5 склянки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Яйця - 6 штук
- Цукровий пісок - 1 Склянка
- Апельсиновий сік - 0, 5 склянки (приблизно з 2х апельсинів)
- Цедра апельсина - 2 Ст. Ложки
- Апельсин - 2 штуки
- Полуниця - За смаком
- Лікер - 2 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
1. Обдайте апельсини окропом, потім натріть на дрібній тертці або за допомогою спеціальної терки для цедри, вичавити сік.
2. У миску просійте борошно, додайте розпушувач, сіль і перемішайте.
3. Відокремте жовтки від білків. Білки приберіть в холодильник, а жовтки перекладіть в чашу комбайна, додайте цукровий пісок.
4. Збивайте на високій швидкості до утворення світлої маси близько 3 хвилин.
5. Зменшіть швидкість комбайна, потроху вливайте апельсиновий сік.
6. Через кілька хвилин додайте раніше підготовлені сухі інгредієнти і цедру апельсина, перемішайте до утворення однорідної маси.
7. Зніміть віночок і акуратно за допомогою силіконової або дерев'яної лопатки ще раз перемішайте все знизу-вгору.
8. У суху чашу або миску викладіть раніше відокремлені курячі білки. Збивайте білки до утворення міцних і стійких білків.
9. Акуратно перекладіть білки в тісто і знову перемішайте, але обов'язково вручну.
10. Перелийте тісто в спеціальну форму для випічки і випікайте в розігрітій до 160-170 градусів духовці 45 хвилин.
11. Готовий бісквіт дістаньте з духовки і залиште в формі до охолодження.
12. Решта 2 апельсина очистіть від шкірки і всіх білих жив, розріжте їх на часточки і викладіть в миску. Вимийте полуницю і розріжте її крупно, викладіть до апельсинів, залийте лікером і додайте цукрову пудру. Залиште на 1 час.
13. Дістаньте бісквіт і розріжте його на шматочки, подавайте з вимоченими фруктами.