Рецепт Апельсиновий десерт з желатином фото

Апельсиновий десерт з желатином
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Фрукти , Апельсин , Молоко , Желатин
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Хочете приготувати гарний, смачний і незвичайний десерт? Скористайтеся цим рецептом і здивуєте своїх гостей ароматним апельсиновим желе в незвичайних формах. Процес досить легкий і захоплюючий.

Опис приготування:

У цьому рецепті я розповім вам як приготувати апельсиновий десерт з желатином. Цей красивий і незвично оформлений десерт можна приготувати до будь-якого свята. Готується він дуже просто. Щоб ще більше спростити процес, замість власноруч приготованого желе з апельсинового соку, ви можете приготувати апельсинове желе з пакетиків.

  • Апельсини - 5-6 штук
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Желатин - 25 грам
  • Цукор - 3-4 Ст. Ложок (за смаком)
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Апельсиновий лікер - 2 Ст. Ложки (по бажанню)
апельсиновий десерт з желатином - фото крок 1
Апельсини ретельно помиємо і разрежем навпіл. Акуратно ложкою виймаємо м'якоть, щоб не пошкодити шкірку. І ретельно відскрібатися білу частину шкірки.
апельсиновий десерт з желатином - фото крок 2
Половину желатину замочуємо в 50 мл холодної води. З м'якоті апельсинів видавимо і процідити сік, нам знадобиться його 500 мл. Нагріваємо сік, при необхідності додамо цукру за смаком. Додамо набряклий желатин і розмішати до повного його розчинення. Остужаем розчин.
апельсиновий десерт з желатином - фото крок 3
І розливаємо в половинки апельсинів, але не до кінця. Відправляємо в холодильник для застигання.
апельсиновий десерт з желатином - фото крок 4
Замочуємо залишився желатин в 50 мл води. Нагріваємо молоко з цукром і ваніллю або ванільним цукром. Додаємо желатин, і нагріваємо до розчинення. Додамо апельсиновий лікер, розмішати. Остужаем.
апельсиновий десерт з желатином - фото крок 5
І розливаємо в формочки з апельсинової шкірки з остиглим апельсиновим желе. Відправляємо в холодильник.
апельсиновий десерт з желатином - фото крок 6
При подачі до столу нарізаємо гострим тонким ножем на часточки.

Схожі рецепти