Сирний десерт з желатином
(покроковий рецепт з фото)
Для всіх, хто любить легкі, апетитні і смачні десерти, хочу запропонувати дуже цікавий і зовсім нескладний рецепт. Він стане відмінним доповненням до вашого щоденного або святкового столу.
Перед вами цікавий спосіб, як приготувати сирний десерт з желатином. Я рекомендую додатково використовувати ягідне желе. Це може бути покупної варіант або ж перетерті ягоди, наприклад, якщо є під рукою. Корж можна зробити і більш традиційним - на печиво, але на мій погляд, горіховий тут дуже до речі. Такий десерт точно підкорить і дорослих, і дітей.
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 200 грам
- Цукор - 50 грам (коричневий або білий)
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Желатин - 1 штука (пакетик)
- Вода - 1 Склянка
- Сир - 300 грам(+ цукор за смаком)
- Вершки - 350 грам (для збивання)
- Ягідне желе - 2 штуки (пакетика)
1. Для початку займемося коржем. У глибокій мисці з'єднайте розтоплене вершкове масло, подрібнені горіхи, борошно, цукор. Замісити тісто, викладіть його у жароміцних форму і відправте в духовку хвилин на 15, щоб корж підрум'яниться. Після його потрібно добре остудити.
2. Желатин замочити у воді. При необхідності прогрійте його (в залежності від рекомендацій, зазначених на упаковці).
3. Сир з цукром і вершками збийте до однорідності. Додайте замочений желатин, ще раз збийте. Викладіть сирну масу на корж і приберіть в холодильник на годинку.
4. Коли сир трохи подстинет, приготуйте ягідне желе (згідно з інструкцією). Акуратно викладіть його в форму рівним шаром і знову відправте в холодильник тепер уже до повного застигання.
5. Ось такий апетитний десерт вийде в результаті. Перед подачею акуратно наріжте його порційними шматочками.