Рецепт Сирний десерт з желатином фото

Сирний десерт з желатином
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Сир, Желатин
Низькокалорійні
На полуденок, На святковий стіл
Солодке, Десерти

Для всіх, хто любить легкі, апетитні і смачні десерти, хочу запропонувати дуже цікавий і зовсім нескладний рецепт. Він стане відмінним доповненням до вашого щоденного або святкового столу.

Перед вами цікавий спосіб, як приготувати сирний десерт з желатином. Я рекомендую додатково використовувати ягідне желе. Це може бути покупної варіант або ж перетерті ягоди, наприклад, якщо є під рукою. Корж можна зробити і більш традиційним - на печиво, але на мій погляд, горіховий тут дуже до речі. Такий десерт точно підкорить і дорослих, і дітей.

  • Вершкове масло - 100 грам
  • Борошно - 200 грам
  • Цукор - 50 грам (коричневий або білий)
  • Грецькі горіхи - 100 грам
  • Желатин - 1 штука (пакетик)
  • Вода - 1 Склянка
  • Сир - 300 грам(+ цукор за смаком)
  • Вершки - 350 грам (для збивання)
  • Ягідне желе - 2 штуки (пакетика)
сирний десерт з желатином - фото крок 1
1. Для початку займемося коржем. У глибокій мисці з'єднайте розтоплене вершкове масло, подрібнені горіхи, борошно, цукор. Замісити тісто, викладіть його у жароміцних форму і відправте в духовку хвилин на 15, щоб корж підрум'яниться. Після його потрібно добре остудити.
сирний десерт з желатином - фото крок 2
2. Желатин замочити у воді. При необхідності прогрійте його (в залежності від рекомендацій, зазначених на упаковці).
сирний десерт з желатином - фото крок 3
3. Сир з цукром і вершками збийте до однорідності. Додайте замочений желатин, ще раз збийте. Викладіть сирну масу на корж і приберіть в холодильник на годинку.
сирний десерт з желатином - фото крок 4
4. Коли сир трохи подстинет, приготуйте ягідне желе (згідно з інструкцією). Акуратно викладіть його в форму рівним шаром і знову відправте в холодильник тепер уже до повного застигання.
сирний десерт з желатином - фото крок 5
5. Ось такий апетитний десерт вийде в результаті. Перед подачею акуратно наріжте його порційними шматочками.

Схожі рецепти