Десерт із сметани з желатином
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний і легкий десерт зі сметани з желатином в основному готують в жарку пору, щоб освіжитися і поласувати смачненьким. Але і взимку цей десерт прекрасний. Подивіться, як його приготувати вдома.
Незвичайний десерт зі сметани з желатином виходить дуже легким і ніжним. Сметану можна брати будь-якої жирності. При бажанні можна додати сезонні ягоди і фрукти, полити розтопленим шоколадом або згущеним молоком.
Дивіться, як приготувати десерт зі сметани з желатином.
- Крем - 400 грам
- Желатин - 1 Ст. Ложок
- Цукор - 100 грам
- Ванільний цукор - 5 грам
1. Цей легкий десерт готується приблизно за 2 годину (поки повністю застигне). Я пропоную класичний варіант желе зі сметани, але ви можете доповнити ласощі фруктами або сезонними ягодами.
2. Заливаємо желатин гарячою водою і залишаємо на 20 хвилин.
3. Потім ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, але не кип'ятимо! потрібно, щоб розчинилися всі грудки.
4. Засипаємо в ємність цукор і додаємо пару столових ложок води. Ставимо на вогонь і варимо сироп.
5. Потім виливаємо його в желатин, додаємо сметану і збиваємо все міксером.
6. Переливаємо в форму, даємо повністю охолонути і ставимо в холодильник до повного застигання. Після дістаємо желе з форми і прикрашаємо за смаком. Я зазвичай присипають тертим шоколадом або какао, можна додати свіжі ягоди і листочки м'яти.