Апельсиновий пиріг (ніжний масляний бісквіт)
(покроковий рецепт з фото)
Я дуже люблю цей пиріг: він в міру вологий, ніжний, з цитрусовим ароматом! Він сподобається любителям смачного масляного бісквіта. Ви обов'язково повинні дізнатися, як приготувати апельсиновий пиріг
Цей пиріг виходить ну дуже апельсиновим за рахунок цедри в бісквіті і шару з зварених апельсинів.
У тісто можна додати какао або тертий шоколад, тоді вийде приємне шоколадне тісто.
Це прекрасна альтернатива для традиційних сметанних і масляних тортів.
- Апельсини - 4 штуки
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 175 грам (в пиріг)
- Цукор - 175 грам (в апельсини)
- Олія - 275 грам
- Борошно - 175 грам
- Розпушувач - 5 грам
- Желатин - 25 грам
- Ваніль - 1 щіпка
1. Апельсини помийте, гострим ножем зніміть дуже тонкий пласт цедри. За допомогою блендера подрібніть її.
2. Розріжте кожен апельсин на 2 частини, видавіть з них сік. Потім поріжте невеликими кубиками і засипте цукром.
3. Накрийте кришкою, поставте апельсини на плиту, варіть на повільному вогні 30-40 хвилин, поки з них не почне виділятися сік, що залишився.
4. Збийте яйця міксером, потім додайте цукор і збивайте до густої піни.
5. Додайте м'яке вершкове масло і ваніль. Збивайте масу не менше 5 хвилин.
6. Просійте борошно, щоб вона наситилася киснем. Додайте її і розпушувач в чашу міксера, перемішайте все з маслом і яйцями.
7. Цедру апельсина додайте в тісто, почніть його замішувати. Поступово влийте 2 столові ложки апельсинового соку. Тісто має вийти, як густа сметана.
8. Форму для випічки застеліть пергаментом або змастіть маслом. Вилийте в неї тісто, розподіліть. Поставте форму в холодну духовку, включите температуру 160 градусів. Випікайте 40 хвилин.
9. Желатин залийте теплою водою на 10 хвилин. Потім додайте його в вичавлений апельсиновий сік і варіть на повільному вогні до розчинення. Чи не кип'ятіть.
10. Зварені апельсини подрібніть блендером і додайте в апельсиновий сік. Перемішайте.
11. На остиглий бісквіт рівним шаром викладіть апельсинову начинку. Виходить неймовірно ароматний і апетитний пиріг з ніжним бісквітом.