Рецепт Апельсиновий пиріг (ніжний масляний бісквіт) фото

Апельсиновий пиріг (ніжний масляний бісквіт)
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто, Фрукти, Апельсин
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Я дуже люблю цей пиріг: він в міру вологий, ніжний, з цитрусовим ароматом! Він сподобається любителям смачного масляного бісквіта. Ви обов'язково повинні дізнатися, як приготувати апельсиновий пиріг

Цей пиріг виходить ну дуже апельсиновим за рахунок цедри в бісквіті і шару з зварених апельсинів.

У тісто можна додати какао або тертий шоколад, тоді вийде приємне шоколадне тісто.

Це прекрасна альтернатива для традиційних сметанних і масляних тортів.

  • Апельсини - 4 штуки
  • Яйця - 3 штуки
  • Цукор - 175 грам (в пиріг)
  • Цукор - 175 грам (в апельсини)
  • Олія - 275 грам
  • Борошно - 175 грам
  • Розпушувач - 5 грам
  • Желатин - 25 грам
  • Ваніль - 1 щіпка
апельсиновий пиріг (ніжний масляний бісквіт) - фото крок 1
1. Апельсини помийте, гострим ножем зніміть дуже тонкий пласт цедри. За допомогою блендера подрібніть її.
апельсиновий пиріг (ніжний масляний бісквіт) - фото крок 2
2. Розріжте кожен апельсин на 2 частини, видавіть з них сік. Потім поріжте невеликими кубиками і засипте цукром.
апельсиновий пиріг (ніжний масляний бісквіт) - фото крок 3
3. Накрийте кришкою, поставте апельсини на плиту, варіть на повільному вогні 30-40 хвилин, поки з них не почне виділятися сік, що залишився.
апельсиновий пиріг (ніжний масляний бісквіт) - фото крок 4
4. Збийте яйця міксером, потім додайте цукор і збивайте до густої піни.
апельсиновий пиріг (ніжний масляний бісквіт) - фото крок 5
5. Додайте м'яке вершкове масло і ваніль. Збивайте масу не менше 5 хвилин.
апельсиновий пиріг (ніжний масляний бісквіт) - фото крок 6
6. Просійте борошно, щоб вона наситилася киснем. Додайте її і розпушувач в чашу міксера, перемішайте все з маслом і яйцями.
апельсиновий пиріг (ніжний масляний бісквіт) - фото крок 7
7. Цедру апельсина додайте в тісто, почніть його замішувати. Поступово влийте 2 столові ложки апельсинового соку. Тісто має вийти, як густа сметана.
апельсиновий пиріг (ніжний масляний бісквіт) - фото крок 8
8. Форму для випічки застеліть пергаментом або змастіть маслом. Вилийте в неї тісто, розподіліть. Поставте форму в холодну духовку, включите температуру 160 градусів. Випікайте 40 хвилин.
апельсиновий пиріг (ніжний масляний бісквіт) - фото крок 9
9. Желатин залийте теплою водою на 10 хвилин. Потім додайте його в вичавлений апельсиновий сік і варіть на повільному вогні до розчинення. Чи не кип'ятіть.
апельсиновий пиріг (ніжний масляний бісквіт) - фото крок 10
10. Зварені апельсини подрібніть блендером і додайте в апельсиновий сік. Перемішайте.
апельсиновий пиріг (ніжний масляний бісквіт) - фото крок 11
11. На остиглий бісквіт рівним шаром викладіть апельсинову начинку. Виходить неймовірно ароматний і апетитний пиріг з ніжним бісквітом.

Схожі рецепти