Масляний бісквіт
(покроковий рецепт з фото)
Класичний англійський бісквіт на вершковому маслі все ще залишається найпопулярнішою випічкою Туманного Альбіону, а його простота і неперевершений смак - запорука смачного торта. Дивіться рецепт!
Цей олійною бісквіт також називається бісквітом королеви Вікторії, адже він був її улюбленою випічкою. Щоб приготувати олійною бісквіт, візьміть порівну борошна, цукру і масла. Традиційна просочення коржів - джем полуничний, ягоди полуниці і вершковий крем. Прикрасити бісквіт теж ви можете ягодами і кремом.
- Вершкове масло - 250 грам
- Цукор - 250 грам
- Борошно - 250 грам
- Розпушувач - 8 грам
- Яйця - 4 штуки
- Цедра лимону - 1 штука
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Полуниця - За смаком
- Джем - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Змішайте цукор і масло (останнім має бути кімнатної температури).
Збивайте міксером хвилин 5.
Потім по одному вводите яйця, кожен раз збиваючи по хвилині.
Потім по одному вводите яйця, кожен раз збиваючи по хвилині.
Борошно змішайте віночком з розпушувачем.
Поступово додавайте її в тісто, не перестаючи працювати міксером.
Поступово додавайте її в тісто, не перестаючи працювати міксером.
Натріть цедру лимона, додайте її разом з екстрактом ванілі в тісто.
Змастіть форму вершковим маслом і присипте борошном, застелите дно пергаментом. Викладіть тісто (воно виходить дуже густим), розрівняйте його лопаткою.
Випікайте в розігрітій до 190 градусів духовці хвилин 20-25. Перевіряйте готовність зубочисткою, Чи не передержіте бісквіт. Якщо підрум'янився - значить готовий. Дайте йому охолонути на решітці.
Промазати коржі ви можете полуницею з джемом, а зверху - вершковим кремом.
Готовий олійною бісквіт виходить дуже соковитим і ніжним. Смачного!