Рецепт Білково-масляний крем на швейцарській меренге фото

Білково-масляний крем на швейцарській меренге
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Бельгійська кухня
Молочні продукти , Яйця , Вершкове масло , Яєчний білок
Рецепти без шкоди
На швидку руку , На святковий стіл
Десерти , Крем
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 40 хв.

Цей крем відмінно підійде для прикраси або прошарку будь-якого торта. Він також дуже добре лягає як основа під мастику і ідеально підходить для вирівнювання випічки. Загалом, раджу!

Опис приготування:

Кожному кондитерові необхідно знати, як приготувати білково-масляний крем на швейцарській меренге, так як він служить відмінною основою для створення солодких фігурок, начинкою для різного виду випічки, прикрасою для тортів і кексів. Крім того, цей крем можна без побоювань давати дітям, так як ризик зараження сальмонельозом повністю виключається за допомогою нагрівання інгредієнтів на водяній бані. Дуже смачний, непріторний і ніжний крем. Раджу спробувати кожному!

  • Білки - 4 штуки
  • Вершкове масло - 180 грам
  • Цукор - 190 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ванілін - За смаком
білково-масляний крем на швейцарській меренге - фото крок 1
1. Belk відділ Желтков, приправити сіллю, додайте цукор.
білково-масляний крем на швейцарській меренге - фото крок 2
2. Перемішайте і поставте на водяну баню, постійно помішуючи, доведіть до температури 70 градусів (при цій температурі білок пастеризується, вбиваючи при цьому можливу в ньому сальмонелу, і тому стає повністю безпечним до вживання). Маса буде поступово збільшуватися в об'ємі.
білково-масляний крем на швейцарській меренге - фото крок 3
3. Далі масу необхідно збивати міксером на високій швидкості, поки та не охолоне. Дуже важливо, щоб маса охолола, тому що в противному випадку при додаванні масла крем розшарується. Можна з боків обдати чашу зі збитим кремом холодною водою.
білково-масляний крем на швейцарській меренге - фото крок 4
4. Коли маса буде добре триматися на віночку міксера, поміняйте його на лопатку.
білково-масляний крем на швейцарській меренге - фото крок 5
5. По одному кубику додайте олію, кожен раз добре розмішуючи.
білково-масляний крем на швейцарській меренге - фото крок 6
6. Додайте ванілін. Продовжуйте збивати, навіть якщо маса в якийсь момент стане рідкуватий.
білково-масляний крем на швейцарській меренге - фото крок 7
7. Продовжуйте збивати до того моменту, коли крем стане пишним і повітряним. Крем готовий!

Схожі рецепти