Рецепт Білково-заварний крем для торта фото

Білково-заварний крем для торта
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Бельгійська кухня
Яйця , Яєчний білок , Ваніль , Спеції , Прянощі , Приправи
Рецепти без шкоди
На швидку руку , На святковий стіл
Десерти , Крем
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 30 хв.

Дивлячись в кондитерських на гарно оздоблені торти я і не підозрювала, що таку красу можна зробити самостійно в домашніх умовах. Розповім, як приготувати білково-заварний крем для торта.

Опис приготування:

Такий крем можна використовувати для вирівнювання торта, поки він ще теплий, а також для створення прикрас, якщо він охолоджений. Можна пофарбувати крем за допомогою харчового барвника. Використовуйте крем для створення всіляких прикрас (скільки вистачить фантазії).

  • Білки - 4 штуки
  • Цукор - 300 грам
  • Вода - 80 мілілітрів
  • Ваніль - За смаком
  • Лимонна кислота - 1 щіпка
білково-заварний крем для торта - фото крок 1
1. Відміряємо необхідну кількість цукру в чистий сотейник, вливаємо звичайну холодну воду, отставляем сотейник в сторону.
білково-заварний крем для торта - фото крок 2
2. Білки збиваємо міксером на середній швидкості, а сироп відправляємо на вогонь варитися.
білково-заварний крем для торта - фото крок 3
3. Через 1-2 хвилини після початку збивання білків відправляємо в чашу ваніль, збиваємо 1 хвилину і максимально збільшуємо швидкість.
білково-заварний крем для торта - фото крок 4
4. У посвітлілими суміш на плиті вставляємо градусник (не торкаємося дна), коли температура досягла 118-119 градусів додаємо лимонну кислоту.
білково-заварний крем для торта - фото крок 5
5. Перемішуємо сироп перший раз, вимірюємо температуру. Як тільки з'явилася позначка в 121 градусів, знімаємо його з вогню.
білково-заварний крем для торта - фото крок 6
6. До добре збитим білкам вводимо тонкою цівкою киплячий сироп, збиваємо ще близько 5 хвилин, поки крем не охолоне (нагрівся він через гарячого сиропу).
білково-заварний крем для торта - фото крок 7
7. Якщо побачили, що крем забився в віночок і тримаються міцні піки, крем готовий. Ще теплий крем використовуйте для вирівнювання поверхні торта, а ось застиглий - для формування прикрас.

Схожі рецепти