Білково-заварний крем для торта
(покроковий рецепт з фото)
Дивлячись в кондитерських на гарно оздоблені торти я і не підозрювала, що таку красу можна зробити самостійно в домашніх умовах. Розповім, як приготувати білково-заварний крем для торта.
Такий крем можна використовувати для вирівнювання торта, поки він ще теплий, а також для створення прикрас, якщо він охолоджений. Можна пофарбувати крем за допомогою харчового барвника. Використовуйте крем для створення всіляких прикрас (скільки вистачить фантазії).
- Білки - 4 штуки
- Цукор - 300 грам
- Вода - 80 мілілітрів
- Ваніль - За смаком
- Лимонна кислота - 1 щіпка
1. Відміряємо необхідну кількість цукру в чистий сотейник, вливаємо звичайну холодну воду, отставляем сотейник в сторону.
2. Білки збиваємо міксером на середній швидкості, а сироп відправляємо на вогонь варитися.
3. Через 1-2 хвилини після початку збивання білків відправляємо в чашу ваніль, збиваємо 1 хвилину і максимально збільшуємо швидкість.
4. У посвітлілими суміш на плиті вставляємо градусник (не торкаємося дна), коли температура досягла 118-119 градусів додаємо лимонну кислоту.
5. Перемішуємо сироп перший раз, вимірюємо температуру. Як тільки з'явилася позначка в 121 градусів, знімаємо його з вогню.
6. До добре збитим білкам вводимо тонкою цівкою киплячий сироп, збиваємо ще близько 5 хвилин, поки крем не охолоне (нагрівся він через гарячого сиропу).
7. Якщо побачили, що крем забився в віночок і тримаються міцні піки, крем готовий. Ще теплий крем використовуйте для вирівнювання поверхні торта, а ось застиглий - для формування прикрас.