Крем для торта «Наполеон» заварний
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не любите нудотно-солодкий і жирний крем, якщо ви хочете, щоб коржі в торті були в міру хрусткі, тоді приготуйте заварний крем за цим рецептом. Впевнені, він вам сподобається.
Кількість порцій: 4
- Молоко - 1 Склянка
- Борошно або крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Шоколад - 100 грам
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 1/3 склянки
- Вершкове масло - 50 грам
1. Підігріти трохи молоко і розмішати в ньому борошно або крохмаль. Окремо збити яйця з цукром і ваніллю. Змішати обидві суміші в одну посуд і все разом збити.
2. Розламати плитку шоколаду на дрібні шматочки і додати в наш крем. Якщо ви хочете класичний білий крем, можна взяти білий шоколад. Якщо вам подобається какао, додавайте чорний шоколад. Поставити посуд з кремом на слабкий вогонь і постійно помішувати. Варити суміш, поки вона не загусне до консистенції густої сметани.
3. Загусла суміш остудити до кімнатної температури. Розм'якшене вершкове масло окремо збити, додати крем і збивати всі разом. Крем вважається готовим, коли пропадає смак кожного продукту окремо, а з'являється смачний запах заварного крему.
4. Крем для торта Наполеон готовий. Він не жирний, в міру солодкий. Викладаємо на блюдо наші коржі для торта і змащуємо кожен корж 3-4 столовими ложками крему.