Заварний крем для торта «Наполеон»
(покроковий рецепт з фото)
Заварний крем - один з найпопулярніших. Він використовується в різній випічці. Знаменитий торт "наполеон" просто неможливо уявити собі без заварного крему. Також з ним готують тістечка.
Щоб приготувати один з найзнаменитіших кремів - заварний, вам знадобиться не так вже й багато інгредієнтів. Не переборщити з крохмалем, інакше соус буде дуже густим. Обов'язково накрийте його плівкою, інакше на ньому утворюється корочка. Щоб дізнатися, як приготувати заварний крем для торта "наполеон", прочитайте цей рецепт.
- Куряче яйце - 5 штук
- Цукор - 125 грам
- Молоко - 500 мілілітрів
- Картопляний крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Ванілін - За смаком
Візьміть сирі курячі яйця, відокремте жовтки про білків, помістіть їх в миску. Додайте до них половину всього цукру. Ретельно збийте жовтки з цукром за допомогою віночка.
Додайте до яєць з цукром крохмаль і знову все ретельно перемішайте. Крохмаль повинен повністю розчинитися, не повинно бути грудочок.
У невеликому сотейники розігрійте молоко, всипте в нього цукор, що залишився. Ретельно перемішайте і додайте молоко до яєчних жовтків. Доведіть суміш до однорідності.
Встановіть каструльку на водяну баню. Доведіть воду до кипіння, варіть соус близько однієї хвилини, не перестаючи його помішувати. Зніміть соус з лазні, остудіть і накрийте плівкою, остудіть в холодильнику.