Заварний крем для торта
(покроковий рецепт з фото)
Знову зібралася пекти торт. Ну як, піч. Просто розморожу листкове тісто, спечу і намажу кремом. Читайте, як приготувати заварний крем для торта. Простий варіант крему для будь-якої солодкої випічки.
Креми для торта готуються по-різному. В даному випадку ми готуємо заварний крем навпіл з масляним. Такий крем найкраще збалансований за смаком, консистенції і калорійності. Просто заварний крем без масла виходить схожим на манну кашу. Масляний крем в чистому вигляді дуже жирний. Якщо їх поєднати, то вийде те, що треба!
- Молоко - 1 літр
- Жовтки - 4 штуки
- Вершкове масло - 350 грам
- Борошно - 2/3 склянки
- Цукор - 2 склянки
- Ванілін - 1 штука
Наливаємо в каструлю молоко. Ми залишаємо півсклянки молока на потім. Просіваємо борошно через сито. Насипаємо борошно в холодне молоко, розтираючи його вилочкою. Розмішуємо борошно з молоком, ретельно усуваючи грудочки.
Тепер відділяємо білки від жовтків. Білки нам не знадобляться. З них, до речі, можна зробити безе до крему. Ставимо каструлю з молоком на плиту. Помішуючи, нагріваємо на повільному вогні, поки маса не загусне.
Збиваємо жовтки з молоком, залишеним нами від загальної порції. Повинна вийти рідкуватий консистенція. У каструлю з сумішшю молока з борошном доливаємо жовтки, безперервно помішуючи. При цьому вогонь не виключаємо.
Коли маса загусне, охолоджуємо її. Дістаємо вершкове масло. Збиваємо його міксером з цукром і ваніліном. Охолоджену молочно-борошняну масу кладемо порціями в масло, продовжуючи збивати. Збиваємо до тих пір, поки у нас не вийде справжній гладкий і повітряний крем.
Тепер залишилося тільки поставити крем в холодильник. Так він стане твердіше. Можна і відразу намазувати на коржі, або класти в тістечка. Смачного!