Рецепт Ніжний апельсиновий сазан в духовці фото

Ніжний апельсиновий сазан в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Короп
Низькокалорійні, ПП рецепти
На обід, На вечерю, На швидку руку
Гарячі страви

Сазан - риба ніжна і смак у неї трохи солодкуватий. Поливати її лимонним соком здається мені занадто грубо. Спробуйте запекти свіжого сазана з апельсинами, тим більше, це дуже легко і просто! смак відмінний!

Свіжа риба, та ще й з апельсином - ідеальне блюдо! Свіжий сазан майже не потребує в приправах та кулінарних хитрощі. Правило трьох «П» - посолити, поперчити і підкислити. Замість лимона для сазана ідеально підходить апельсин, він чудово поєднується в ніжним смаком цієї риби.

  • Короп - 1 кілограм (свіжий)
  • Апельсин - 1 штука
  • Зелена цибуля - 1/2 пучка
  • Лавровий лист - 2 штуки (невеликі)
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Чорний перець - За смаком
  • Сіль - За смаком
ніжний апельсиновий сазан в духовці - фото крок 1
Рибу очистіть від луски, видаліть нутрощі і зябра. Додати сіль, поперчіть рибу всередині і зовні, і полийте соком половини апельсина. Залиште хвилин на 10-15 маринуватися при кімнатній температурі.
ніжний апельсиновий сазан в духовці - фото крок 2
Другу половину апельсина наріжте кружальцями. Зелену цибулю наріжте.
ніжний апельсиновий сазан в духовці - фото крок 3
Викладіть рибу на деко, застелене пергаментом. Покладіть в черевце зелена цибуля, невеликі лаврові листочки і пару кружечків апельсина, розрізавши їх навпіл. Решта кружечки апельсина розкладіть навколо риби і поперчіть їх. Полийте рибу маслом і запікайте при 200 градусах до рум'яної скоринки. Потім вимкніть нагрів і дайте рибі постояти в духовці ще хвилин 10. Перевірте готовність риби проколом - сік повинен бути прозорим, а вилка легко входити в м'ясо в районі спинки.
ніжний апельсиновий сазан в духовці - фото крок 4
Подавайте готову рибу відразу ж, доповнивши свіжою зеленню. На гарнір відмінно підійдуть свіжі помідори і зелена квасоля.

Схожі рецепти