Ніжний апельсиновий сазан в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Сазан - риба ніжна і смак у неї трохи солодкуватий. Поливати її лимонним соком здається мені занадто грубо. Спробуйте запекти свіжого сазана з апельсинами, тим більше, це дуже легко і просто! смак відмінний!
Свіжа риба, та ще й з апельсином - ідеальне блюдо! Свіжий сазан майже не потребує в приправах та кулінарних хитрощі. Правило трьох «П» - посолити, поперчити і підкислити. Замість лимона для сазана ідеально підходить апельсин, він чудово поєднується в ніжним смаком цієї риби.
- Короп - 1 кілограм (свіжий)
- Апельсин - 1 штука
- Зелена цибуля - 1/2 пучка
- Лавровий лист - 2 штуки (невеликі)
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Чорний перець - За смаком
- Сіль - За смаком
Рибу очистіть від луски, видаліть нутрощі і зябра. Додати сіль, поперчіть рибу всередині і зовні, і полийте соком половини апельсина. Залиште хвилин на 10-15 маринуватися при кімнатній температурі.
Другу половину апельсина наріжте кружальцями. Зелену цибулю наріжте.
Викладіть рибу на деко, застелене пергаментом. Покладіть в черевце зелена цибуля, невеликі лаврові листочки і пару кружечків апельсина, розрізавши їх навпіл. Решта кружечки апельсина розкладіть навколо риби і поперчіть їх. Полийте рибу маслом і запікайте при 200 градусах до рум'яної скоринки. Потім вимкніть нагрів і дайте рибі постояти в духовці ще хвилин 10. Перевірте готовність риби проколом - сік повинен бути прозорим, а вилка легко входити в м'ясо в районі спинки.
Подавайте готову рибу відразу ж, доповнивши свіжою зеленню. На гарнір відмінно підійдуть свіжі помідори і зелена квасоля.