Сазан з гречкою в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Просте і цікаве блюдо для сімейного обіду або вечері. Любителям рибки має сподобатися, тим більше що ніякого гарніру не буде потрібно: він вже є.
Дуже рідко рибу фарширують гречкою, а даремно. Любителям риби повинен сподобатися смак цього простого блюда. Сазан і сам по собі смачний, а з начинкою він сподобається вам ще більше. Розповім, як зробити сазана з гречкою, сподіваюся, що цей рецепт з фото допоможе вам приготувати нове для себе блюдо.
- Короп - 1, 5 кілограма
- Гречана крупа - 1 Склянка
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Спеції для риби - 1 Чайна ложка (без солі)
- Майонез - 1, 5 Ст. Ложки
- Зелень кропу, петрушки - 30 грам
Чистимо сазана від луски і нутрощів, видаляємо зябра. По хребту робимо через кожен сантиметр розрізи (до самого хребта). Добре промиваємо рибу, просушуємо і натираємо сіллю, перцем і спеціями.
Гречану крупу добре промиваємо, заливаємо водою, додаємо 0, 5 чайної ложки солі і ставимо варити до готовності.
Чистимо цибулю і болгарський перець. Нарізаємо їх соломкою і обсмажуємо на невеликому вогні хвилин 10.
Додамо обсмажені овочі і дрібно посічену зелень до гречки, перемішаємо.
Фаршируємо сазана кашею, потім черево зашиваємо або заколюємо зубочистками.
Розміщуємо сазана в пакет для запікання і відправляємо в розігріту духовку при 200 градусах хвилин на 25. Потім відкриємо пакет і дамо сазанові підрум'янитися ще хвилин 10.