Сазан в духовці шматочками
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам до сих пір не подобався сазан, значить ви його неправильно готували. Приготуйте сазана за цим рецептом, переконайтеся в тому, що це дуже смачна риба! До того ж, блюдо буде ще й корисним.
Приготуйте до невеликого свята сазана в духовці шматочками. Рецепт його приготування зовсім нескладний, зате результат вас безсумнівно здивує і, якщо ви до сих пір не оцінили сазана, ви в корені зміните свою негативну думку про нього. Як приготувати сазана в духовці шматочками? Та дуже просто, все перед вами. Хай щастить!
- Короп - 1 кілограм (філе)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Біле сухе вино - 1/3 склянки
- Сіль - 2 щіпки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Сухі приправи - 2 щіпки (чебрець, розмарин, прованські трави - на вибір)
Якщо у вас готове філе - вам пощастило, просто відріжте від нього плавники. Якщо у вас цілий сазан - його треба почистити і обробити.
Нарізаємо підготовлене і промите філе на невеликі шматки, товщиною 2, 5-3 см.
Викладаємо шматки сазана в форму, в якій будемо його запікати.
Готуємо маринад для нашої риби. Для цього змішуємо соєвий соус, масло і вино. Вино можна замінити на сік половинки лимона, змішаний з 50 мл. Води.
Засипаємо рибу сіллю і травами, а також заливаємо її приготовленим маринадом.
Маринуємо сазана хвилин 30-35. В процесі маринування пару раз переверніть рибу в маринаді.
Запікати рибу будемо в духовці, розігрітій до 200 градусів. Процес займе від 30 до 40 хвилин. Під час запікання рибку можна перевернути.