Сазан з овочами в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Сазан - дуже смачна риба, а за цим рецептом він виходить казково смачним! Глазур з соєво-томатного соусу перетворює просту рибку з овочами в царський блюдо. Дуже рекомендую спробувати!
Цей простий рецепт, як приготувати сазана з овочами в духовці, відразу сподобався мені своєю родзинкою - глазур'ю. Змастіть кілька разів сазана при запіканні соєво-томатним соусом, тоді у нього утворюється слідкувати-пряна скоринка. Блюдо виходить барвистим і дуже смачним. Готуйте з задоволенням!
- Короп - 2 кілограма
- Картопля - 1 кілограм
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
- Перець білий мелений - За смаком
- Зелень - 1 пучок (петрушка, естрада, фенхель)
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Цибуля зелена - 1 пучок
Rиbu чистий, попатраєте, видаліть плавники, зробіть на боці кілька косих надрізів. Поперчіть і посоліть за смаком, додайте зелень всередину риби.
Картопля ретельно вимийте, поріжте часточками і висушіть паперовим рушником. Додати сіль, поперчіть за смаком, додайте рослинне масло і перемішайте.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Змастіть жароміцних форму маслом і викладіть туди рибу і картоплю.
Для глазурі змішайте соєвий соус, томатну пасту і цукор. Змастіть рибу соусом і поставте в в розігріту духовку. Запікайте 20-25 хвилин. Під час запікання змастіть сазана кілька разів глазур'ю. Не забудьте один раз пройтися соусом і по картоплі.
Подавайте рибку гарячої з рубаною свіжою зеленню і томатами. Смачного!