Сазан з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Запікати в духовці рибку - одне задоволення! Вона завжди виходить смачна, поджарістая. А якщо ще додати до неї якісь овочі, так взагалі буде дуже смачне блюдо! Такий рецепт я вам і запропоную!
Сазан прекрасно поєднується з різними овочами, в результаті чого виходять смачні страви. Найбільше мені подобається запікати сазана з морквою і ріпчастою цибулею. Можна також додавати солодкий перець, цибуля-порей та інші овочі, тоді блюдо вийде більш незвичним. Мій рецепт, як приготувати сазан з овочами в духовці, це відмінний варіант вечері для всієї родини і прекрасна можливість не морочитися довгим стоянням біля плити.
- Короп - 1 штука(800-900 г)
- Морква - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Лимон - 2-3 скибочок
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Рибу очистіть від луски і нутрощів, гарненько промийте в холодній воді, а потім добре просушіть.
Цибулю очистіть і поріжте півкільцями або четвертькольцами. Морква теж почистіть і поріжте на кружечки товщиною 3-4 мм.
Тепер потрібно начинити рубку. У черево покладіть 2-3 скибочки порізаного тонкими часточками лимона, який додасть їй дивний аромат.
Покладіть рибку в деко, застелений фольгою, зверху викладіть овочі, приправити сіллю. За бажанням попередньо можна злегка присипати сіллю рибу всередині.
Зверху накрийте фольгою і скріпіть її краю, щоб всередину не потрапляло повітря. Надішліть рибу в духовку на 45-50 хвилин. Для 10 хвилин до кінця фольгу розкрийте.
Подавайте сазана гарячим разом з овочами. Додатково можете приготувати будь-який соус до риби. Їжте із задоволенням!