Рецепт Сазан гарячого копчення фото

Сазан гарячого копчення
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Короп
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Страви цілком
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Смачна риба сазан, а вже копчений гарячим - взагалі смакота! Обов'язково спробуйте приготувати цю рибку таким чином. Гарантую успіх. Порадуте себе і своїх близьких смачною рибкою.

Опис приготування:

Сазан - дуже смачна риба. Як би ви її не приготували, з'їдається швидко і без залишку. А ви знаєте, що в домашніх умовах можна приготувати сазана гарячого копчення? Для цього вам знадобиться риба і невелика коптильня. Ну, і бажання, звичайно. Сподіваюся, що цей простий рецепт приготування сазана гарячого копчення вам стане в нагоді і рибка вийде смачною.

1. Насамперед потрошимо рибу. Луску чистити не треба. Потрошити з боку хребта, в цьому випадку в черевці риби залишиться жир, яка не витече при копченні.

2. Промиваємо рибу, натираємо її сумішшю солі, перцю і спецій. Ми залишаємо маринуватися на кілька годин. Мінімум - годинник 2.

3. Перед копченням рибу підсушують паперовим рушником. Можна в черево риби покласти гілочки петрушки і кропу.

4. Коптити рибу краще на тирсі фруктових дерев, можна додати тирсу з вільхи: вони дадуть рибі золотистий колір. Викладаємо на дно коптильні злегка змочені тирсу, потім встановлюємо невеликий контейнер для збирання жиру. Якщо його не буде, жир буде капати на тирсу і горіти, а риба вийде з кіптявою.

5. Укладаємо рибу на решітку для копчення, закриваємо кришку коптильні.

6. Ставимо на вогонь і коптимо хвилин 30.

7. Відкриваємо кришку коптильні, даємо рибі злегка підсохнути. От і все, подаємо до столу!

  • Короп - 1, 5-2 кілограма
  • Сіль - 1, 5-2 Ст. Ложки
  • Суміш перців - 1, 5 чайних ложки
  • Спеції для риби без солі - 1, 5 чайних ложки
Сазан - дуже смачна риба. Як би ви її не приготували, з'їдається швидко і без залишку. А ви знаєте, що в домашніх умовах можна приготувати сазана гарячого копчення? Для цього вам знадобиться риба і невелика коптильня. Ну, і бажання, звичайно. Сподіваюся, що цей простий рецепт приготування сазана гарячого копчення вам стане в нагоді і рибка вийде смачною.

1. Насамперед потрошимо рибу. Луску чистити не треба. Потрошити з боку хребта, в цьому випадку в черевці риби залишиться жир, яка не витече при копченні.

2. Промиваємо рибу, натираємо її сумішшю солі, перцю і спецій. Ми залишаємо маринуватися на кілька годин. Мінімум - годинник 2.

3. Перед копченням рибу підсушують паперовим рушником. Можна в черево риби покласти гілочки петрушки і кропу.

4. Коптити рибу краще на тирсі фруктових дерев, можна додати тирсу з вільхи: вони дадуть рибі золотистий колір. Викладаємо на дно коптильні злегка змочені тирсу, потім встановлюємо невеликий контейнер для збирання жиру. Якщо його не буде, жир буде капати на тирсу і горіти, а риба вийде з кіптявою.

5. Укладаємо рибу на решітку для копчення, закриваємо кришку коптильні.

6. Ставимо на вогонь і коптимо хвилин 30.

7. Відкриваємо кришку коптильні, даємо рибі злегка підсохнути. От і все, подаємо до столу!

Схожі рецепти