Сазан гарячого копчення
(покроковий рецепт з фото)
Смачна риба сазан, а вже копчений гарячим - взагалі смакота! Обов'язково спробуйте приготувати цю рибку таким чином. Гарантую успіх. Порадуте себе і своїх близьких смачною рибкою.
Сазан - дуже смачна риба. Як би ви її не приготували, з'їдається швидко і без залишку. А ви знаєте, що в домашніх умовах можна приготувати сазана гарячого копчення? Для цього вам знадобиться риба і невелика коптильня. Ну, і бажання, звичайно. Сподіваюся, що цей простий рецепт приготування сазана гарячого копчення вам стане в нагоді і рибка вийде смачною.
1. Насамперед потрошимо рибу. Луску чистити не треба. Потрошити з боку хребта, в цьому випадку в черевці риби залишиться жир, яка не витече при копченні.
2. Промиваємо рибу, натираємо її сумішшю солі, перцю і спецій. Ми залишаємо маринуватися на кілька годин. Мінімум - годинник 2.
3. Перед копченням рибу підсушують паперовим рушником. Можна в черево риби покласти гілочки петрушки і кропу.
4. Коптити рибу краще на тирсі фруктових дерев, можна додати тирсу з вільхи: вони дадуть рибі золотистий колір. Викладаємо на дно коптильні злегка змочені тирсу, потім встановлюємо невеликий контейнер для збирання жиру. Якщо його не буде, жир буде капати на тирсу і горіти, а риба вийде з кіптявою.
5. Укладаємо рибу на решітку для копчення, закриваємо кришку коптильні.
6. Ставимо на вогонь і коптимо хвилин 30.
7. Відкриваємо кришку коптильні, даємо рибі злегка підсохнути. От і все, подаємо до столу!
- Короп - 1, 5-2 кілограма
- Сіль - 1, 5-2 Ст. Ложки
- Суміш перців - 1, 5 чайних ложки
- Спеції для риби без солі - 1, 5 чайних ложки
1. Насамперед потрошимо рибу. Луску чистити не треба. Потрошити з боку хребта, в цьому випадку в черевці риби залишиться жир, яка не витече при копченні.
2. Промиваємо рибу, натираємо її сумішшю солі, перцю і спецій. Ми залишаємо маринуватися на кілька годин. Мінімум - годинник 2.
3. Перед копченням рибу підсушують паперовим рушником. Можна в черево риби покласти гілочки петрушки і кропу.
4. Коптити рибу краще на тирсі фруктових дерев, можна додати тирсу з вільхи: вони дадуть рибі золотистий колір. Викладаємо на дно коптильні злегка змочені тирсу, потім встановлюємо невеликий контейнер для збирання жиру. Якщо його не буде, жир буде капати на тирсу і горіти, а риба вийде з кіптявою.
5. Укладаємо рибу на решітку для копчення, закриваємо кришку коптильні.
6. Ставимо на вогонь і коптимо хвилин 30.
7. Відкриваємо кришку коптильні, даємо рибі злегка підсохнути. От і все, подаємо до столу!