Сазан зі сметаною в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ніжне і соковите, корисне і смачне блюдо з сазана, приготоване в духовці, не відніме у вас багато часу. Рецепт дуже простий, і у вас все вийде - це точно!
Подобається мені готувати рибу в духовці: підготував, засунув в духовку - і вільний Не треба стояти над плитою, немає в квартирі диму і запаху від жариться риби. Хоча смажену рибку я теж поважаю. Хочу вам розповісти, як приготувати сазана зі сметаною в духовці. Рецепт приготування простий до неподобства, сазан в сметані в духовці виходить завжди смачним і соковитим.
- Короп - 1, 2-1, 5 кілограма
- Крем - 2-3 Ст. Ложок
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Зелень кропу - 30 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
1
Рибку чистимо від луски і нутрощів, видаляємо зябра. Ретельно промиваємо рибу і всередині і зовні. За допомогою паперового рушника підсушують рибу, посипаємо сіллю і перцем.
2
Цибулю чистимо і нарізаємо дрібно-дрібно.
3
Викладаємо рибу в рукав, зав'язуємо його з одного кінця.
4
Засипаємо в рукав нарізані цибулю і кріп, зав'язуємо другий кінець рукава.
5
Розподіляємо рівномірно цибулю всередині рукава, перекладіть все на деко. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
6
30 хвилин пройшло, виймаємо деко з рибою з духовки і розрізаємо рукав зверху так, щоб риба виявилася відкритою зверху, а рукав утворював щось схоже на піддон. Змащуємо рибу сметаною, ставимо в духовку запікатися ще на 30 хвилин при тій же температурі. Ступінь піджареної поверхні сазана регулюйте самі: комусь подобається з легкої і рум'яною скоринкою, кому-то - сухіше і позажарістее.
7
От і все, риба готова! Вона виходить соковитою і з ніжною підливою.