Сазан зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Це дуже смачна риба, приготована зі сметаною в духовці. Рецепт простий, впорається з ним будь-яка господиня. Ніжне і соковите м'ясо, ароматна підлива зі сметани і рибного соку ... І все це дуже просто!
Короп, запечений в духовці, да в сметані - це дуже смачно. Найбільше зусиль вам доведеться витратити на чистку риби, а все інше робиться швидко і просто. А поки рибка запікатиметься, ви зможете приготувати гарнір до неї або салат зі свіжих овочів. Якщо у вас немає часу для того, щоб сазан трохи замаринувати, можете цей етап пропустити, якість рибки і смак особливо не постраждають. От і все, можна починати готувати. А щоб зробити сазана зі сметаною ще смачніше, додайте до риби перед запіканням сухі ароматні трави або свіжу зелень. Смачної вам рибки!
- Короп - 1, 5 кілограма
- Крем - 200 грам
- Мед - 0, 5 Ст. Ложки
- Лимон - 1/2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
Чистимо рибу від луски, видаляємо нутрощі і зябра. Потім добре промиваємо та нарізаємо на шматки.
Складаємо шматки сазана в миску, рівномірно солимо і скроплюємо соком лимона.
Змішуємо мед зі сметаною, цією сумішшю заливаємо сазана. Залишимо рибу промаринуватися хоча б хвилин на 30.
Зав'язуємо один край рукава для запікання, викладаємо в рукав рибу з маринадом. Зав'язуємо другий кінець рукава.
Запікаємо рибу в духовці при температурі 200 градусів хвилин 30-35.